R115: korting op wegenbelasting!

R115: Wat is het en waarom kun jij hier profijt van hebben?

Op 1 januari 2015 heeft de Nederlandse overheid ‘de R115’ ingevoerd. Dit is een Europese richtlijn met betrekking tot emissienormen, documentatie en kwaliteitsnomen voor de inbouw van LPG-systemen.

Als een LPG-systeem volgens deze richtlijn is ontwikkeld en ingebouwd, ontvang jij als eigenaar van de auto een korting op motorrijtuigenbelasting van wel 300 tot 350 euro per jaar. Dat is toch mooi meegenomen!

Prins heeft voor vrijwel alle auto’s een LPG-systeem ontwikkeld. Ook loopt Prins voorop in de markt met het aantal LPG-systemen, voor diverse automerken, die inmiddels R115-gecertificeerd zijn!

Wanneer krijgt een LPG-systeem een R115-certificaat?

Voor de R115-certificering moeten auto’s van elk automerk of automerkfamilie met een LPG-systeem in een gecertificeerd laboratorium worden getest op uitlaatemissies, vermogens en brandstofverbruik. Wanneer het LPG-systeem volgens de richtlijn wordt ingebouwd en bij de RDW wordt afgemeld, krijg jij als LPG-rijder korting op de motorrijtuigenbelasting. Deze korting bedraagt tussen de €300,- en €350,- op jaarbasis, afhankelijk van je woonplaats en het gewicht van jouw auto.

R115, de opvolger van de ‘G3-regeling’.

G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Als jouw auto, van voor 2015, met een LPG-systeem voldoet aan de G3-regeling, ontvang je korting op de motorrijtuigenbelasting. Voertuigen vanaf 1 januari 2015 krijgen alleen het motorrijtuigenbelastingvoordeel als er een R115-gecertificeerd LPG-systeem is geplaatst!

Bij welke auto’s krijg je korting op jouw wegenbelasting?

Bij Prins investeren wij al jaren in het behalen van de R115 certificeringen voor onze LPG-systemen, omdat wij veel waarde hechten aan het groene karakter van LPG en de kwaliteit van de inbouw. Wij werken samen met TÜV, KIWA en RDW om onze systemen in de auto’s te testen. Voor veel modellen van bijna alle automerken hebben wij een R115-gecertificeerd LPG-systeem, vanaf EURO 3 tot en met EURO 6 en conform de WLTP-norm die geldt voor auto's vanaf 2018. Zo hebben wij bijvoorbeeld R115 LPG-systemen voor merken zoals Hyundai, Kia, Ford, Opel en de gehele Volkswagen-familie. De nieuwste ontwikkeling is dat het Prins VSI-DI systeem ook R115-gecertificeerd is voor directe ingespoten benzinemotoren voor de merken Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Ford, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroën, Suzuki, Hyundai, Kia, Opel en Honda!

Hoe krijg je deze korting?

Heb jij een auto van 2015 of jonger en wil je deze om laten bouwen naar LPG? Vraag dan bij een Prins-inbouwstation of er voor jouw auto een R115-gecertificeerd LPG-systeem beschikbaar is, zodat je naast de besparing op brandstofkosten ook kunt profiteren van het belastingvoordeel. Kijk op www.prins-afs.com/rekenmodule wat je gaat besparen door te rijden op autogas.

Download hier de lijst met alle automerken waar wij R115-certificaten voor hebben.

R115

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Over ons

Prins, Westport Fuel Systems Netherlands sinds 1-1-22, is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK