LPG onderhoud

LPG en onderhoud

Rijden op LPG is milieuvriendelijker en goedkoper dan rijden op benzine. LPG als brandstof heeft andere karaktereigenschappen dan benzine. Daarom kunnen kleine gebreken of storingen die bij het rijden op benzine nauwelijks merkbaar zijn, zich bij het rijden op LPG wellicht als hinderlijk openbaren. Om probleemloos op LPG te rijden dien je goede kwaliteit LPG te tanken (die voldoet aan de DIN EN 589 norm) en dien je je aan de onderhoudsvoorschriften en tips te houden van de systeemfabrikant. 

Het onderhoud van een LPG installatie

Vaak wordt de vraag gesteld of er extra onderhoud aan je auto nodig is als je op LPG rijdt. Het antwoord daarop is: “Niet per definitie”. Een autogassysteem kan in het reguliere onderhoud van de auto worden meegenomen maar dient wel te worden uitgevoerd door de dealer of een erkend LPG inbouwstation omdat die weten wat is ingebouwd en de benodigde kennis, ervaring en opleiding hebben om het systeem goed in te bouwen en te onderhouden.

LPG wordt onder druk opgeslagen in de tank, maar dat vormt  door diverse maatregelen, die volgens officiële instanties genomen moeten worden, geen extra risicio.  De autogastank is namelijk voorzien van een veiligheidsklep die het LPG pulserend afblaast zodra de druk in de LPG tank te hoog wordt. Op deze manier is het onmogelijk dat de tank explodeert. Rijden op LPG is net zo veilig als rijden op benzine of diesel.

Onderhoud LPG auto

Heb je aanvullende vragen over het onderhoud aan jouw gasinstallatie, laat het ons weten of neem contact op met het dichtstbijzijnde LPG inbouwstation.

 

Vraag hier nu een vrijblijvende offerte aan

 

 LPG onderhoud

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag