Rijden op autogas (LPG)

Autogas (LPG) is voordeliger dan benzine en diesel

Overwegend is rijden op Autogas voordeliger dan benzine en diesel. Rijd je meer dan 10.000 km per jaar dan is het maken van een berekening zeker de moeite waard. Het échte voordeel haal je namelijk uit de veel lagere brandstofprijs. Dat heft de investering voor de inbouw en de iets hogere wegenbelasting vaak binnen een of twee jaar op. Dan is het echt lachen aan de pomp. Lees de ervaringen van andere LPG-rijders.

Herkomst van autogas

Vandaag de dag komen zowel bij de winning van aardolie en aardgas als bij de raffinage van ruw aardolie grote hoeveelheden petroleumgassen vrij. Wordt het gas niet opgevangen, dan wordt het afgefakkeld en dus is het een energieverspilling en zelfs milieuvervuiling. Door deze petroleumgassen te comprimeren wordt het gas vloeibaar en ontstaat LPG (Liquified Petroleum Gas). LPG is een schone brandstof in vergelijk met benzine en diesel. Het is een reukloos gas waaraan een reukstof is toegevoegd waardoor een eventuele lekkage goed opgemerkt kan worden.

Auto op gas: oude vooroordelen, nieuwe tijdenRijden op autogas

Oude perikelen van vroeger zijn er niet meer. Innovaties in de autogassystemen zorgen voor prima rijprestaties (je merkt geen verschil met rijden op benzine). De LPG tankdop kan netjes worden weggewerkt achter het originele benzineklepje en de tank kan op een gunstige manier wordt ingebouwd zodat er meestal geen verlies is van kofferruimte. Ook de veiligheidseisen zijn flink aangescherpt. Moderne rijders op autogas geven de anderen het nakijken.

LPG rijden met de G3 regeling

Met een G3 Installatie krijg je als eigenaar een korting op de wegenbelasting voor LPG. G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Een G3-installatie is een gecertificeerde gasinstallatie die in aanmerking komt voor de G3 regeling vanwege het groenere karakter. Dus schoner rijden wordt ook hier beloond.

De G3-regeling is alleen van toepassing op auto’s, die op deel 1 van het kentekenbewijs de brandstofcode ‘G3′ of onder de aanduiding ‘Gasinstallatie’ de vermelding ‘G3′ hebben staan. De korting voor auto’s met een G3-installatie bedraagt gemiddeld zo’n 317 euro per jaar op de hogere wegenbelasting voor LPG.

In de praktijk betekent dit dat je zo’n 20-30 euro per maand meer betaalt aan wegenbelasting dan bij benzine auto’s. Dit verdien je met tanken al snel weer terug. Rijd je meer dan zo’n 10.000-12.000 kilometer op jaarbasis dan ben je zeker voordeliger uit. Koop je een tweedehands auto met daarin al een gasinstallatie, dan kan het omslagpunt al op zo’n 5.000 kilometer per jaar liggen.
 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag