LPG G3 installatie en R115

LPG G3 installatie en R115 laten inbouwen: Voordeliger dan benzine en diesel

Waarom zou je een LPG G3 of R115 gasinstallatie laten inbouwen? Overwegend is rijden op Autogas voordeliger dan benzine en diesel. Rijd je meer dan 10.000 km per jaar dan is het maken van een berekening zeker de moeite waard. Het échte voordeel haal je namelijk uit de veel lagere brandstofprijs. Dat heft de investering voor de inbouw en de iets hogere wegenbelasting vaak binnen een of twee jaar op. Dan is het echt lachen aan de pomp.

 

Oude vooroordelen - nieuwe tijden

Perikelen van vroeger zijn er niet meer. Innovaties in de autogassystemen zorgen voor prima rijprestaties. Je merkt geen verschil met rijden op LPG G3 in plaats van benzine. De LPG tankdop kan netjes worden weggewerkt achter het originele benzineklepje en de tank kan op een gunstige manier wordt ingebouwd zodat er meestal geen verlies is van kofferruimte. Ook de veiligheidseisen zijn flink aangescherpt. Moderne rijders op autogas geven de anderen het nakijken.

 

Regeling LPG G3 inbouwen

Met een G3-installatie krijg je als eigenaar een korting op de wegenbelasting voor LPG. G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Een G3-installatie is een gecertificeerde gasinstallatie die in aanmerking komt voor de G3-regeling vanwege het groenere karakter. Dus schoner rijden wordt ook hier beloond.

In de praktijk betekent dit dat je zo’n 20-30 euro per maand meer betaalt aan wegenbelasting dan bij benzineauto’s. Dit verdien je met tanken al snel weer terug. Rijd je meer dan zo’n 10.000-12.000 kilometer op jaarbasis dan ben je zeker voordeliger uit. Koop je een tweedehands auto met daarin al een gasinstallatie, dan kan het omslagpunt al op zo’n 5.000 kilometer per jaar liggen.

 

R115: de opvolger van LPG G3

Per 1 januari 2015 heeft de Nederlandse overheid de R115 certificering ingevoerd. De R115 is een Europese richtlijn voor de inbouw van LPG-systemen. In de R115 worden aan de producent van het LPG-systeem eisen gesteld met betrekking tot emissienormen, documentatie en kwaliteitsnormen.

Voor certificering moet van elk automerk of automerkfamilie een auto op LPG in een gecertificeerd laboratorium worden getest. De richtlijn is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden dat auto’s op LPG voldoen aan de opgegeven emissienorm en dat de LPG installatie op een juiste en uniforme manier is ingebouwd. Auto’s met een R115 certificaat ontvangen een korting op de wegenbelasting. 

R115 geldt voor auto’s met een datum eerste toelating van na 31 december 2014. Voor alle reeds toegelaten auto’s blijft de LPG G3-regeling van kracht. Prins heeft al jarenlang geïnvesteerd in het behalen van R115 certificeringen voor verschillende merken en modellen. Heb je een nieuwe auto in 2015 gekocht (eerste toelating na 01-01-2015) en wil je deze om laten bouwen naar LPG, vraag dan bij uw inbouwstation of er voor jouw auto een R115 certificering is zodat je profiteert van het belastingvoordeel. Het kan je een behoorlijke besparing opleveren. Kijk op www.prins-afs.com/rekenmodule wat je gaat besparen door te rijden op LPG of neem contact op via sales@prinsautogas.com.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

LPG G3 installatie inbouwen

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag