LPG inbouwen

Het inbouwen van een LPG installatie

Voor veiligheid en duurzaamheid dient het inbouwen van een LPG installatie door een gespecialiseerd en getraind inbouwstation plaats te vinden. Alleen dan ben je verzekerd van een goed eindresultaat. De levensduur van een systeem hangt af van de kwaliteit van het materiaal, het plaatsen en het onderhoud. Maar ook de juiste afstelling van een LPG-systeem is enorm belangrijk en zorgt voor optimaal rijplezier en lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Overweegt u een gasinstallatie te laten inbouwen? Neem dan contact op met één van onze getrainde inbouwspecialisten. Zij kennen onze producten, zij geven de juiste instructie, service en garantie. Belangrijke zaken als je lang plezier wil beleven aan je LPG installatie. Bekijk in onze Voertuigendatabase of jouw auto ook naar LPG kan worden omgebouwd. 

"Wat gebeurt er met mijn auto na het gas inbouwen?"

Het inbouwen van een LPG installatie bestaat onder andere uit het monteren van een aantal componenten in de motorruimte, het monteren van een tank in de kofferruimte en een brandstofkeuzeschakelaar in de auto op het dashboard. Dit alles wordt aangestuurd door een computer. De computer is één van de componenten van de gasinstallatie die in uw auto onder de motorkap wordt geïnstalleerd. U kunt de LPG installatie vervolgens bedienen via de brandstofkeuzeschakelaar op het dashboard. In de meeste gevallen wordt de LPG-tank onder of achterin de auto op de plek van het reservewiel gemonteerd waardoor de kofferruimte geheel beschikbaar blijft. De LPG-tankdop wordt vaak mooi weggewerkt achter het originele benzineklepje van de auto. Kortom: de LPG installatie is dan eigenlijk van buitenaf niet zichtbaar.

 

 

Voordelen van LPG inbouwen

Het laten inbouwen van een LPG installatie in jouw auto brengt meerdere voordelen met zich mee. De twee belangrijkste voordelen van een LPG installatie: rijden op autogas is milieuvriendelijker en goedkoper! Een liter LPG is ongeveer een euro goedkoper dan een liter benzine. Daarnaast is het een groenere brandstof: met een LPG installatie stoot uw auto tot wel 21% minder CO2 uit (well-to-wheel) en tot wel 95% minder Fijnstof. Bovendien heeft Nederland, met ruim 1.200 tankstations, een goede infrastructuur. Bovendien heeft LPG inbouwen nog meer voordelen, zoals extra rijbereik en geen vermogensverlies.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag