Ervaringen

Ervaringen van rijders op autogas

Al veel autorijders zijn overtuigd van de voordelen van het rijden op LPG. Lees hier enkele ervaringen:

- Johan -

"Prins is de "Rolls Royce" onder de LPG-installaties"

Volvo V70 met Prins Autogas LPG installatieAls trouwe klant rijd ik al 12 jaar op LPG. Ik ben loyaal aan het merk Prins; mijn auto’s zijn altijd voorzien van een Prins autogas systeem.

Zo zeg ik altijd, de Prins installatie is de “Rolls Royce” onder de LPG-installaties… Ik ben heel tevreden en begrijp niet zo goed dat er niet veel meer mensen op LPG rijden. Zelf heb ik nooit problemen gehad.
Met LPG specialist Gert Jan, van Autogas Inbouw bedrijf Verkerk uit Bunnik, kan ik inmiddels lezen en schrijven. Ik kondig mij daar al jaren aan als “de blije gasrijder”.

Met de huidige, hoge benzineprijs is LPG nog steeds heel betaalbaar en aantrekkelijk. Als ik met de actuele prijs voor 40 euro tank rijd ik daar 400 km mee. Dat doet niemand mij na met een auto op benzine of diesel. Zo rijd ik een luxe auto voor de prijs van een kleine, zuinigere auto.

Alles meegerekend scheelde het mij een paar jaar geleden al ruim 200 euro per maand, ten opzichte van rijden op benzine. Dat was een Passat V5 2.3 waarmee ik 457.000 km heb gereden. Nu de prijs van benzine een stuk hoger ligt dan voorheen, bespaar ik met LPG nog meer op de brandstofkosten. Deze Volvo V70 kocht ik nu bijna een jaar geleden en als trouwe en tevreden LPG-rijder kan ik een Prins LPG-installatie absoluut aanbevelen.

Wil jij ook besparen op je autokosten? Vraag dan nu je vrijblijvende offerte aan.

 

Jouw auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

- Rob -

"Mijn Infiniti Q50 op LPG (Autogas) - Flinke besparing zonder verlies van vermogen en comfort."

Rob rijdt gemiddeld 25.000 kilometer per jaar en ziet een aanzienlijke besparing, zelfs met de hogere motorrijtuigenbelasting bespaart hij maandelijks behoorlijk op de totale autokosten. 

Hoe bevalt het rijden op Autogas?
Infiniti Q50 Hybride Prins LPG autogas installatie"Altijd weer een genot als je gaat tanken. Vooral met de huidige benzineprijzen, bespaar je al de helft op brandstofkosten. De LPG-installatie is een jaar geleden ingebouwd en het bevalt me echt prima."
"Ik heb wel al eens eerder auto’s gehad die op Autogas reden. Veelal heb ik toch benzine of dieselauto’s gehad. Met name door het aantal kilometers dat ik jaarlijks rijd, heb ik vaak diesel gereden. Benzine was in principe al niet aantrekkelijk door de hogere brandstofprijzen en omdat ik toch best wel wat kilometers rijd. Dan ga je toch op zoek naar een andere en goedkopere oplossing. En dan kom je als snel op een alternatieve brandstof als LPG uit."

Wat was de voornaamste reden om op LPG over te schakelen?
"Voornamelijk om kosten te besparen. Autogas is veel goedkoper dan een brandstof als benzine. Sommige van mijn vrienden en familie rijden ook met een Prins LPG systeem en door hun ervaringen, hebben zij me overtuigd om voor een Prins installatie te gaan. Wat ik belangrijk vind is dat het systeem betrouwbaar, degelijk en kwalitatief hoogwaardig is. Bij Prins Autogassystemen zit alle kennis en know-how, gewoon lekker in Nederland. Ontwikkeling, productie en logistiek zit allemaal bij het Flight Forum in Eindhoven. Alles is in eigen beheer en dat geeft mij als klant een goed en vertrouwd gevoel."

Wil jij ook weten hoeveel je kunt besparen door over te schakelen op autogas? Bereken dan hier wat jij gaat besparen.

Zou je het rijden op LPG anderen aanbevelen?
Altijd. Ik raad het iedereen aan. Ik zie mezelf echt wel als LPG ambassadeur. Als ik bij het tankstation sta en ik zie andere bestuurders benzine tanken, raken we vaker wel in gesprek. Men ziet dat ik toch wat anders tank, met een minder vaak voorkomende auto en dat wekt nieuwsgierigheid. “Duur hè?” zeg ik dan wel eens gekscherend, want ik tik minder dan de helft af aan de kassa. Meestal geef ik deze mensen dan ook het advies om rijden op LPG toch serieus te overwegen. Het loont zich echt. Daarnaast rijd je ook nog schoner en milieuvriendelijker, dus waarom zou je niet omschakelen? Goed voor het milieu, goed voor je beurs.

Wil jij ook besparen op je autokosten? Lees hier verder voor de complete ervaring van Rob en hoeveel hij per maand bespaart door te rijden op LPG.

 

Jouw auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

- Marcel - 

Marcel is eigenaar van de rijschool Autorijschool Marcel Kluft in Heemskerk. Hij is met zijn BMW X2 overgestapt van Benzine naar LPG (Autogas): “Ik heb gekozen voor LPG als brandstof voor mijn lesauto vanwege de almaar stijgende benzineprijs” ‘

Van LPG naar Diesel, naar Benzine en weer terug naar LPG!

Lesauto op LPGMet mijn nieuwste lesauto, de BMW X2, rijden ik en mijn leerlingen tevreden op LPG (autogas). LPG kende ik al wel; mijn eerste drie lesauto’s reden namelijk ook op LPG. Vervolgens ben ik met 15 lesauto’s overgestapt op Diesel. Maar drie jaar geleden koos ik met mijn Volkswagen T-Roc toch voor de benzinevariant. De overstap van Diesel naar Benzine maakte ik vanwege milieubelasting en vooral de lage inruilwaarde van tweedehands dieselauto’s. Alles bij elkaar opgeteld (brandstof, wegenbelasting, onderhoud en inruilwaarde) werd het financieel aantrekkelijker om over te gaan op benzine lesauto. 

Stijgende benzineprijs
Zoals alle Nederlanders met een auto, merkte ik ook dat de benzineprijzen snel zijn gestegen – en nog steeds hoger worden. Daarom ging ik verder kijken en heb ik uiteindelijk weer gekozen voor een lesauto op LPG. Hier heb ik lang over getwijfeld, omdat ik eerlijk gezegd slechte ervaringen had met een LPG auto in het verleden. Vanaf mijn eerste lesauto heb ik plusminus 8 jaar lang op LPG gereden. Daar ervaarde ik de voordelen van, zoals de lage brandstofkosten. Maar (te) vaak stond ik bij de garage met mankementen aan de auto’s, vanwege het rijden op LPG. Ik was het zo beu dat ik daar toen mee gestopt ben en de daaropvolgende 20 jaar alleen nog maar op Diesel gereden heb. 

Door positieve geluiden van collega’s in de rijschoolbranche ben ik toch weer nieuwsgierig geworden naar LPG. De lesauto’s van collega’s hadden al flink wat kilometers gereden op LPG en leverde tot nu toe weinig tot geen problemen op, dus ik dacht toch maar weer eens proberen. Misschien dat het met ‘Prins ValveCare olie’ te maken heeft, waardoor de smering - en daardoor de levensduur van de motor - flink verbeterd wordt. 

Rijden op LPG (autogas)
De keuze voor een Prins LPG-systeem kwam voornamelijk door LPG inbouwbedrijf ‘Jos van Ommeren Autogas’ in Haarlem. Ik heb met hen contact opgenomen en doorgegeven welke type/model auto’s voor mij interessant waren om naar LPG om te bouwen. Zij hebben dat lijstje met Prins doorgenomen. Een paar van die auto’s bleken op LPG te kunnen rijden met een Prins LPG-systeem voor autos met een DI (directe injectie) motor. Uiteindelijk koos ik de BMW X2 als nieuwe lesauto. De besparing t.o.v. benzine is voor mij ongeveer 400 euro per maand, dus bijna 5.000 euro per jaar! De combinatie wegenbelasting en brandstof zijn in deze berekening meegenomen. Bereken hier wat jij gaat besparen >>>

Ik rijd gemiddeld zo’n 60.000 kilometer per jaar en LPG kost in omgeving Heemskerk tussen de 66 en 74 eurocent per liter, terwijl benzine tussen de 1,75-1,85 euro per liter kost. Het LPG-systeem in mijn BMW is een (schoon) R115-gecertificeerd systeem waardoor de wegenbelasting relatief laag blijft. 

Het rijden op LPG is identiek aan het rijden op benzine, ik merk geen verschil. Het vermogen blijkt wel ietsje minder te zijn; ik heb een sprintje gedaan van 0 naar 100 km/h op benzine en dat ging in 11,7 seconden en op LPG in 12,8 seconden. Dit verschil is echter verwaarloosbaar als je op een ‘normale’ manier rijdt. Het verbruik is ongeveer 15% hoger op LPG (ongeveer 1 op 11) t.o.v. 1 op 13 op benzine, maar dat wordt natuurlijk ruimschoots gecompenseerd door de veel lagere LPG prijs

Al met al: ik kan het iedereen, en zeker collega’s die ook flinke kilometers maken met hun lesauto(‘s), aanraden om te kiezen voor rijden op LPG. 

 

Jouw (les)auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

- Miranda -

Miranda vertelt: “Mijn nieuwe Range Rover Velar op LPG - ik wist niet dat het kon!

Wat is je ervaring met het rijden op LPG (Autogas)?

Range Rover Velar op LPG (Autogas)“Autorijden is mijn passie en toen ik hoorde dat ik mijn nieuwe Range Rover Velar kon laten ombouwen om op het goedkopere en schonere LPG te rijden was ik enigszins verbaasd en blij tegelijk. Ik was wel al bekend met het rijden op LPG maar mijn nieuwe Velar op LPG, ik wist niet dat het kon. Vorig jaar is de auto van het nieuwe kwalitatief hoogwaardige Prins VSI-DI LPG systeem voorzien. Het grootste voordeel vind ik dat het echt zoveel voordeliger is dan rijden op benzine. Een nadeel kan ik niet noemen. Ik merk niet eens of mijn auto op benzine of autogas rijdt. Als de gastank leeg is hoor ik heel subtiel een drietal piepjes. Dit vind ik echt handig want zo hoef ik niet de hele tijd op de meter te kijken of de tank leeg is. Op de meter kun je heel handig aflezen hoeveel gas er nog in de tank zit.”

Hoe is het om LPG te tanken?

“Het tanken van LPG is net zo eenvoudig als het tanken van benzine. Ik kan de slang rechtstreeks op de vuller zetten zonder dat ik gebruik hoef te maken van een adapter. De vuller zit achter het klepje waar de vuldop van de benzine zit.”

Zou je anderen aanbevelen om op LPG te rijden?

“Ik zou iedereen aanraden om op LPG te gaan rijden. Het is milieuvriendelijker, goedkoper en nadelen kan ik echt niet bedenken.”

 

Jouw auto ook op LPG? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

 

- Michael -

Als rijschoolhouder koos ik een Hyundai i30 op LPG (autogas)!

Hyundai i30 op LPG (autogas)Vorig jaar ben ik een rijschool begonnen genaamd Rijscholen Michael Coenen. De keuze voor de lesauto was gevallen op een Hyundai i30 met een 1.0 TGDI motor (directe injectie). Ik heb hem laten rapen in mooi design en het is een super fijne auto! Echter, na een paar maanden merkte ik dat het brandstofverbruik- en de kosten toch wel erg hoog waren. De autodealer gaf aan niks te kunnen betekenen voor mij, wat betreft het verbruik. Ze hebben alles nagekeken en nieuwe software geupload, helaas mocht dat niets helpen. Wanneer ik verder in gesprek ging, met de monteur, gaf deze aan om LPG eens te overwegen.

Rijden op LPG
Rijden op de brandstof LPG was niet nieuw voor mij; ik heb vroeger al eens een auto op LPG gehad en was dus al bekend met de besparing op brandstofkosten. Ik was dus zeker geïnteresseerd, maar had nog niet eerder zelf geregeld dat een LPG-installatie werd ingebouwd in een auto. Naar aanleiding hiervan ben ik me gaan informeren bij verschillende bedrijven. Uiteindelijk kwam ik uit bij Autoservice Roger in Rothem. Met deze partij heb ik alles doorgesproken. Ze hebben mij goed geadviseerd, waardoor ik de knoop heb doorgehakt: mijn lesauto gaat op LPG!

Duizenden LPG kilometers
Inmiddels is een Prins LPG-installatie ingebouwd en heb ik, samen met mijn leerlingen, al een paar duizend kilometer gereden op LPG! Ik ben er nog altijd goed gezind over. In de kofferruimte zit een 77 liter LPG tank en de vuldop zit recht naast de benzinevuller, heel handig! Alles is netjes en vakkundig geïnstalleerd, je ziet en merkt er eigenlijk niks van. Voor mijn leerlingen is er niks veranderd, die lessen lekker door.

Positieve ervaring met LPG
Ik heb dus zeker geen spijt gehad van deze keuze, maar ben er juist blij mee. De Hyundai rijdt lekker en ik bespaar flink op de brandstofkosten. LPG is namelijk circa 1 Euro goedkoper per liter dan benzine. Met het aantal kilometers dat mijn lesauto maakt levert dat een forse besparing! Rijden op LPG is daarom ook een aanrader voor andere rijschoolhouders. De investering van de LPG-installatie had ik snel terugverdiend, daarna is het puur en alleen besparen. En een bijkomend voordeel: we rijden milieubewust! Met een auto op LPG verminder je namelijk de CO2-uitstoot en Fijnstof-uitstoot t.o.v. benzine en t.o.v. Diesel wordt de stikstof-uitstoot sterk verminderd.

Dus samenvattend: we zijn blij met deze keuze! Goed geïnformeerd door Autoservice Roger, vakkundige LPG-installatie en zeker qua kosten is het een grote meevaller! We hopen nog jaren te mogen rijden met deze Hyundai i30 op LPG. Maar wanneer hij aan vervanging toe is wordt de volgende (les)auto ook zeker omgebouwd naar LPG!

 

 

- Stef -

Keuze voor LPG met de Volkswagen T-Roc 

Als Belg was ik altijd een echte dieselrijder. Ik rijd per jaar om en nabij de 40.000km, dus was ik op zoek naar een auto met een stevige motor om die vele kilometers te kunnen maken. In mijn hoofd was diesel nog steeds een optie als betrouwbare krachtbron.

VW T-Roc op LPG (autogas)Toch voelde ik me, als medewerker van Prins Autogassystemen B.V., ook erg aangetrokken tot het rijden op LPG (autogas). Bij Prins ontwikkelen we autogassystemen voor de nieuwste, modernste auto’s, waaronder ook de nieuwe Volkswagen T-Roc waar ik al eerder gecharmeerd van was door de stroomlijn van deze auto. Plotsklaps kwam deze applicatie-ontwikkelwagen in de verkoop. Ondanks dat ik nooit eerder met een Duitse auto heb gereden (ik reed altijd met Franse wagens) en nog geen ervaring had met rijden op LPG, deed ik toch deze sprong in het onbekende. En daar heb ik tot op heden zeker nog geen spijt van gehad.

De VW T-Roc heeft een 2.0 TSI (directe injectie) motor met 190PK onder de kap. Prins heeft er het allernieuwste innovatieve VSI-3 DI LPG-systeem ingebouwd in combinatie met het nieuwste ValveCare-DI kleppensysteem.

Men vraagt telkens aan me ‘wat is nu het verschil’ … sorry … niks !

Er is geen verschil in rijden op gas of benzine. De wagen doet alles wat je vraagt zonder morren: optrekken, hard optrekken, nog harder optrekken … stapvoets rijden, file rijden en zelfs gewoon meerijden in het verkeer. Hij start op benzine en schakelt vrijwel meteen over naar LPG, geen hikje, geen vermogensverlies.

Waar zit dan wel het verschil ?

Veel zuivere uitlaatgassen = groener rijden. Met mijn VW T-Roc heb ik dus een minuscuul voetje in de bijdrage tot een schonere lucht. En in de portemonnee voel je het zeker. Ik kan ongeveer 45l LPG (80% vulling van de LPG tank) tanken en rijd daar dan ongeveer 450km mee. Als je bedenkt dat in België LPG gemiddeld €0,34 per liter kost… Het rekensommetje kan je zelf wel maken!

In het verleden reed ik met 1 dieseltank van 50L om en nabij de 800km tegen gemiddeld €1.25 per liter. Ik rijd dus meer kilometers voor veel minder geld én rijd schoner.

Ja, akkoord, ik ervaar ook een klein nadeel. Ik moet nu 2 keer per week gaan tanken. Maar dat heb ik er graag voor over. Vulaansluiting zit netjes achter benzineklepje verwerkt en de tank zit op de plaats van het reservewiel, dus verlies ik ook geen kofferruimte.

Alle vooroordelen ten opzichte van rijden met LPG (reuk, angst voor ontploffing, noem maar op) bestaan, volgens mij, alleen nog maar bij mensen die nog nooit met LPG gereden hebben de laatste jaren.

Gewoon TOP om mee te rijden!

 

 

- Tom - 

Veel kilometers op LPG

Volvo S90 op LPG"Na jaren waarin ik veel gevlogen heb en daarom weinig kilometers met een auto reed, begon ik aan een nieuwe baan waarbij ik weer veel kilometers zou gaan maken. Ik heb nu een salesfunctie in het gebied Benelux en Duitsland en schat nu mijn kilometrage op 25.000+.

Ik wilde graag op LPG gaan rijden, omdat dat momenteel de milieuvriendelijkste brandstof is en de brandstofkosten veel lager zijn vergeleken met benzine, lachen aan de pomp dus! De auto waar ik destijds in reed had aluminium koppen en kon daarom niet op LPG rijden werd mij verteld. Dus ben ik op zoek gegaan naar een auto die wel op gas kan rijden. Tegenwoordig kunnen er heel veel benzineauto’s worden omgebouwd naar LPG."

Volvo S90 met Prins LPG
"Vroeger heb ik veel Volvo’s gehad, ook met LPG van Prins, en die bevielen altijd prima dus is het weer een Volvo geworden; de S90 met een Prins gas systeem (VSI-3 DI). De S90 heeft een enorme kofferbak en voldoende vermogen. De koffer is nu wel iets kleiner geworden aangezien de 70 liter tank iets groter is dan het reservewiel. Maar nu kan ik wel, alleen op gas, ongeveer 650 km rijden op 60 liter LPG. 1 op 10,8 is niet slecht voor zo’n grote auto.

Het tanken op gas was weer even wennen maar met alle hulpstukken en met wat oefening is het nu een fluitje van een cent. Ik merk niets van de overschakeling van benzine naar gas. Qua rijbeleving merk ik geen verschil, alleen in de portemonnee.

Ik moet zeggen… ik heb er zeker geen spijt van om mijn auto te laten ombouwen. Nu rijd ik met plezier naar de pomp, die €75,- per tankbeurt zit nog steeds in mijn hoofd, maar dat is nu dus aanzienlijk minder geworden! Ik heb zelfs een keer in België een volle tank voor €17,5 gehad.

Daarom zou ik het aan iedereen, die genoeg kilometers op benzine rijdt, aanbevelen om over te stappen naar LPG. Omdat het goed is voor het milieu, het is niet duur als je een goede businesscase maakt en je merkt geen verschil in vergelijking met benzine en onderhoudskosten."

 

 

- Robert -  

Skoda Octavia op LPG"Sinds begin maart dit jaar rijd ik op LPG (autogas) met deze Skoda Octavia 1.8TSI. Het is een heerlijke auto met veel ruimte en zeker voldoende vermogen."

"Ik heb deze auto voornamelijk gekocht vanwege de ruimte. Hiervoor had ik een Volkswagen Bora sedan, maar hierin miste ik toch wat ruimte, omdat ik graag mijn mountainbike meeneem om in verschillende gebieden te gaan fietsen.
In deze Octavia past ie gemakkelijk in de kofferbak. Vanwege de vele ritten die ik maak, ik denk wel 20.000km per jaar, ben ik gaan nadenken over rijden op LPG in plaats van benzine. Dat is namelijk een stuk goedkoper! Het scheelt ongeveer €1,- per liter, reken maar uit hoeveel dat voor de hele tank is... Daarom heb ik uiteindelijk ook gekozen om een Prins VSI-2.0 DI (directe injectie) LPG-systeem te laten plaatsen, om zode brandstofkosten te reduceren. Dat deze kosten omlaag gaan is een feit, voorheen tankte ik voor ongeveer 70 euro, nu heb ik een volle tank voor nog geen 25 euro. Ik heb nog niet bedacht wat ik precies ga doen met het geld dat ik hiermee bespaar, misschien wordt het wel een extra vakantie dadelijk in het najaar, of wellicht een nieuwe mountainbike?"

"Het rijden op LPG vind ik werkelijk fantastisch, ik merk totaal geen verschil door met deze auto op LPG te rijden in plaats van op benzine. Ook bij het stevig optrekken is er geen verschil te merken. De vulaansluiting is netjes achter het benzineklepje weggewerkt, ik wilde namelijk niet zo’n dop in de bumper hebben wat je vroeger wel eens zag... Overigens, mijn mountainbike past nog steeds in de kofferbak; de ronde LPG-tank ligt namelijk op de plek van het reservewiel.

"Ik ben zeer tevreden en kan het iedereen aanraden om ook de stap te zetten naar het rijden op LPG!

 

- Leo - 

Fiat 500 op  LPG AutogasOnze eerste LPG-installatie
Na jarenlang op diesel gereden te hebben zijn wij overgestapt naar LPG met onze Fiat 500 1.4 16V! Ruim 28 jaar hebben wij in een dieselauto gereden. De laatste was een Golf 4. Toen wij deze kochten was er al 237.000 km mee gereden en uiteindelijk, met 410.000 km op de teller, besloten wij afscheid van hem te nemen. Toen kwam het keuzemoment… Waar het eerst vanzelfsprekend was een nieuwe dieselauto aan te schaffen, twijfelden wij nu over de keuze. Vier maanden geleden hebben we de knoop doorgehakt: we kiezen voor een auto op LPG. Hoofdreden hiervoor is de belastingbesparing. In Nederland kun je belastingvoordeel krijgen wanneer de LPG-installatie in jouw auto een G3- of R115-certificering heeft. Dat is de reden dat er een Prins LPG-installatie in onze Fiat 500 zit.

Rijden op LPG (autogas)
Alhoewel het rijden op LPG nieuw is voor ons, bevalt het goed! De LPG prijs per liter is nóg lager dan die van diesel. Hierdoor besparen we met onze Fiat 500 op LPG veel op brandstofkosten t.o.v. onze Golf op diesel. Het is natuurlijk afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt hoeveel je daadwerkelijk bespaard, maar wij vinden het al een aanzienlijk verschil, moet je nagaan als je vanuit een benzineauto de overstap maakt naar een auto met LPG-installatie. Als toevoeging zit er wel een kleppensmeersysteem op de auto om de kleppen die door LPG wat schraler kunnen worden te beschermen.

LPG tanken verschilt wat van het tanken van diesel of benzine, maar het went heel snel. Je draait de vulaansluiting op het aansluitpunt achter het klepje, zet de LPG vulpistool erop (deze kun je daarna los laten) en houdt de knop ingedrukt om de LPG tank te vullen. Soms heb je wel een andere vulaansluiting nodig om in een ander land te tanken. In totaal bestaan er vier vuladapters. Handig om te weten mocht je met de auto op vakantie gaan! Met één volle LPG tank kunnen wij wel 380 km rijden!

Rijden op LPG zou ik zeker aanbevelen! Vooral aan de ‘oude’ dieselrijders die zoeken naar een nieuwe oplossing. Met LPG kun je veel kilometers blijven rijden voor weinig geld! Bereken ook eens wat jij kunt besparen. Bijna iedere benzine-auto kan omgebouwd worden naar LPG.

 

- Wilfred - 

Lease-auto op LPG (autogas)“Waarom ik voor een lease-auto op LPG heb gekozen?” vraagt Wilfred van Ringelenstein, manager bij LP Gas. “Omdat ik redelijk veel kilometers rijd per jaar, wil ik een betrouwbare auto! Daarnaast wilde ik geen diesel meer rijden. Mijn werkgever wil niet teveel betalen per kilometer maar ook zo min mogelijk onderhoudskosten. En in mijn commerciële functie wil ik ook niet te veel moeten wachten tot mijn auto opgeladen is. LPG is een prima alternatief gebleken voor het rijden op diesel.

Dus in januari koos ik de Volkswagen Passat 2.0 op benzine met 190 PK als mijn nieuwe lease-auto. In februari is deze voorzien van een Prins LPG-installatie. Inmiddels staat er 20.000km op de teller. Ik ben er heel erg tevreden mee en mijn werkgever ook.”

“Ik ben heel tevreden met mijn VW Passat op LPG. Het biedt voordelen voor zowel het milieu als voor de portemonnee. En je ziet helemaal niet dat de LPG-installatie is ingebouwd. Alles is netjes weggewerkt. Zo is de LPG vulopening netjes weggewerkt achter het benzineklepje en de tank op de plaats van het reservewiel, dus er is niets te zien aan de auto. Rijden op Autogas (LPG) zou ik iedereen kunnen aanbevelen."

 

- Arjan - 

"Mij is gevraagd om mijn ervaring te delen over het rijden op LPG met mijn Ford Focus 2.0 die is voorzien van een Prins LPG-installatie. Ik ben Arjan Kampherbeek, 45 jaar en woonachtig in Bruchterveld. Naast mijn normale baan ben ik ook werkzaam als proffesionele detailer.
 
Ford Focus op LPG autogasIk rijd al jaren op LPG met verschillende auto's en ben dus een zeer tevreden LPG-rijder. Inmiddels is deze Ford Focus de vijfde auto waarin ik rijd die is voorzien van een LPG-installatie. Mijn tweede auto, die ik kocht in 1995, was een Citroën BX die was voorzien van een LPG-installatie. Reden voor de BX was dat ik een goedkope, jonge auto zocht in verband met werk en rond 35.000 km per jaar reed. Vervolgens heb ik in 2000 een Mazda 323f (BA model) gekocht met een G3 LPG-installatie en deze heb ik vier jaar later ingeruild voor een jongere Mazda 323f (BA model). Met deze twee auto's reed ik ongeveer 30.000 km per jaar, waardoor de LPG-installatie snel is terugverdiend. 
 
Hierna heb ik in 2007 een Mazda 6 diesel gereden wat op zich wel beviel, maar mijn voorkeur is daarna toch weer op een LPG auto gevallen. In 2011 heb ik destijds zelf een Mazda 6 2.3 van 2007 uit Duitsland geïmporteerd. Deze werd bij de dealer aangeboden die de LPG-installatie had ingebouwd, voordat die nieuw was afgeleverd. Deze Mazda was voorzien van een aangepaste kop met een klepsmeersysteem (ValveCare). In Nederland werd dit door Mazda niet ondersteund. Deze auto heb ik met enorm veel plezier gereden.
 
Ford Focus op LPG autogasBij een Ford/Mazda dealer in Nederland kwam ik de huidige Ford Focus 2.0 tegen die ik eind 2015 heb gekocht met 44.000 km op de teller. Het was niet de bedoeling om over te stappen op Ford maar de kilometerstand en uitvoering sprak me erg aan. Ik heb de Mazda toen binnen twee dagen verkocht via een online verkoopsite. Ongeveer een jaar later heeft mijn buurman, eigenaar van Agit Rijssen, de installatie bijzonder netjes ingebouwd en ook deze Focus heeft een klepsmeersysteem. De vulnippel is mooi achter de benzineklep weggewerkt. Mocht je je afvragen waarom de Focus zo glimt? Hij is voorzien van een keramische glascoating. De Focus heeft inmiddels ruim 127.000 km probleemloos op LPG gereden. Het verschil in vermogen, waar veel mensen over praten, is niet te voelen mits ik benzine tank met 102 octaan gehalte, met 98 octaan gehalte verneem ik geen verschil. Wanneer de installatie overschakelt van benzine naar LPG, als de auto koud is, voel je daar ook niets van, wat ook zeer prettig is.
 
Agit in Rijssen heeft inmiddels ook een aantal Mazda's met Sky-active motoren voorzien van een Prins LPG-installatie, dus wanneer de Focus weer zal vertrekken zal mijn keuze wellicht weer op Mazda vallen met een Prins LPG-systeem." 
 

 

- Udo -

"Het wordt tijd dat men wakker wordt geschud en zich realiseert dat hij onnodig te veel betaalt voor auto rijden! Naar mijn mening ben  je gek als je privé nog op benzine rijdt… Auto rijden mag niks kosten en toch blijft men op het dure benzine rijden… terwijl er ook LPG (autogas) beschikbaar is en tegenwoordig bijna alle benzine-auto’s kunnen worden omgebouwd!

BMW e46 op LPGZelf heb ik twee auto’s waarmee ik op LPG rijd: een BMW e46 met 355.000 km op de teller en een Peugeot 106 met 395.000 op de teller. De BMW is vanuit de fabriek gelijk naar de LPG-inbouwer gegaan, dus de auto heeft daadwerkelijk 355.000 km gelopen op LPG. Met goed onderhoud heb ik er weinig problemen mee gehad!

De hoge wegenbelasting vanwege de extra LPG-tank in je auto is soms een argument tegen het rijden op LPG. De wegenbelasting is inderdaad hoger, wat eigenlijk vreemd is omdat LPG veel schoner is dan benzine of diesel. De uitstoot van CO2, fijnstof en NOx is een stuk lager. Toch is het verschil met de wegenbelasting die je betaalt wanneer je op benzine rijdt is niet bizar groot. Een voorbeeld: nu betaal ik €89,- voor mijn Peugeot per drie maanden. Op benzine zou dit €68,- zijn: een verschil van €21,- per drie maanden. Dit is dus €7,- per maand die je dankzij de goedkopere brandstofprijs al snel hebt terugverdiend.

Ik vind het super dat er weer meer aandacht komt voor de milieuvriendelijkste brandstof van dit moment: autogas. Ik zou iedereen aanraden om op het goedkope LPG te rijden."

 

Uw auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

- Folkert -

"Circa 6 jaar geleden heb ik de rekensom gemaakt en ben ik overgestapt op LPG. De besparing liegt er niet om. Bijkomend voordeel is dat de CO2-uitstoot ook nog lager is.

Folkert rijdt op LPG AutogasNu 6 jaar verder heb ik mijn 2e (gebruikte) auto voorzien van LPG-installatie gekocht. Bij bijna alle auto's kan een autogassysteem worden ingebouwd. Echter, door een gebruikte auto te kopen die reeds voorzien is van een LPG-installatie, betaal je niet de kosten voor de installatie en het plaatsen hiervan. Een nadeel is dat je een auto met ervaring koopt waar hoge kosten achter weg kunnen komen. Mijn advies is om goed onderzoek te plegen, veel ervaringen lezen, contact opnemen met specialisten (gasinbouwers, motorrevisiebedrijven) kom je er achter dat bepaalde type motoren uitstekend over LPG kunnen, hierdoor verklein je de risico's.

Mocht er wel een grotere/duurdere reparatie zijn, denk dan terug aan de rekensom die gemaakt is en hoeveel je al bespaard hebt. Autogas is namelijk bijna een euro goedkoper per liter dan benzine. Autorijden kost inderdaad geld, goed onderhoud plegen kan je echter geld besparen! Ik rijd gemiddeld tussen de 30.000 a 35.000 kilometers per jaar. Autoweg/snelweg kilometers. Dit betekent dus 2 maal per jaar een onderhoudsbeurt aan de auto. Regelmatig de bougie's vervangen voorkomt ook ellende.
Zo schoon als de "oude" olie uit het carter komt, ten opzichte van de vroeger gereden dieselauto's, vind ik veelzeggend wat brandstof doet met een motorblok.

Gemiddeld rijd ik tussen de 400 a 500 kilometer op 1 tankvulling. Het tanken verloopt vrij eenvoudig, ik krijg ook genoeg oefening moet ik zeggen. Ik maak gebruik van een app op mijn telefoon om de goedkoopste pomp in de buurt op te zoeken, een paar kilometer omrijden scheelt soms tot 10 cent per liter. Bij mijn (kleine) gastank is dit een besparing van circa 4 euro per tank.

Qua vermogen merk ik geen verschil tussen het rijden op LPG of benzine. Het enige wat ik soms ervaar is een 'hikje' bij het overschakelen van benzine naar LPG. Maar ja, ook een benzine of dieselmotor is niet altijd foutloos.

De huidige Volkswagen Polo komt uit Duitsland en is daar al voorzien van een gasinstallatie. Bij de import in Nederland moest ik BPM-aangifte doen. Onderdeel van de BPM aangifte en mede bepalend voor de hoogte van het BPM bedrag is de CO2-uitstoot. Officieel staat deze Polo in de catalogus voor 164gr/km CO2-uitstoot. Doordat ik rijd op LPG in plaats van benzine is dit gezakt naar 140gr/km. Dat betekent dus dat ik ca. 15% milieubewuster rijd.

Ik zou de overstap naar LPG zeker wel aanbevelen, echter zou ik vooraf wel goed onderzoek doen en een rekensom maken. Zoals ik hier boven al genoemd heb.
 

 Wil jij ook rijden op LPG? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

 

- Peter -

Chevrolet Nubira 1.6 op LPG

"Al jaren rijd ik met diverse auto’s op autogas (LPG)."

Peter: "Er werd mij gevraagd mijn ervaring te delen. De auto’s koop ik altijd tweedehands wanneer ze ongeveer 200.000 km hebben gelopen. Als de teller de 400.000 km bereikt begin ik na te denken over een andere auto. Met de 500.000 neem ik echt afscheid en verwelkom ik een nieuwe, tweedehands auto. Dit heb ik gedaan met een Audi 80 1.8S, een Mitsubishi Lander 1.6, een Mitsubishi Galant 1.8 en een Citroën C5 2.0. Momenteel rijd ik een Chevrolet Nubira 1.6."

Opvallend is dat al deze auto’s gemiddeld 1:10 rijden. De auto’s hadden diverse merken installaties, waarvan ook het merk Prins Autogassystemen die veruit de meeste systemen heeft voor auto’s met directe injectie (DI) motoren. Ik heb nooit problemen gehad, altijd starten en lopen! Daarnaast is het rijden op LPG voor mij ook de voordeligste manier van rijden. De LPG prijs per liter ligt een stuk lager dan de benzineprijs. Daarbij komt voor mij het voordeel dat ik vlakbij de Belgische grens woon en je daar nóg goedkoper kunt tanken; een liter LPG kost daar ongeveer 35 eurocent. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Kort samengevat is mijn ervaring van het rijden op LPG: voordelig in aanschaf, voordelig in onderhoud, voordelig voor de portemonnee én natuurlijk ook goed voor het milieu. Conclusie: ik ben een tevreden autogasrijder en blijf dat doen. Ik zou het echt iedereen aanraden.

 

Rijd jij ook een Chevrolet Nubira en wil je rijden op  LPG? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

 

- Berry den Ridder - Audi A5 op LPG (Autogas)

“Mensen vragen mij steeds: een Audi A5 als leaseauto op autogas (LPG), kan dat? Dat kan zeker”, zegt Berry den Ridder van BK Gas. “Ik rijd nu een paar maanden op autogas in mijn nieuwe Audi A5 Sportback 2.0 TFSI die ik lease bij Arval. Als Manager bij BK Gas B.V. wil ik graag het goede voorbeeld geven. De spiksplinternieuwe Audi A5 heeft bijna 200 pk en heb ik uitgezocht omdat ik hem er sportief uit vind zien, maar vooral omdat hij heel erg lekker rijdt. 

Prins Autogassystemen in Eindhoven, specialist in LPG-systemen, heeft een VSI-2.0 DI LPG systeemontwikkeld om ook deze auto op gas te kunnen laten lopen. Ik ben er heel blij mee vanwege de besparing en het milieuvriendelijke karakter. Doordat ik op autogas rijd, bespaart mijn werkgever ruim 5.000 euro in 4 jaar als gevolg van de veel lagere aanschafprijs en brandstofkosten ten opzichte van diesel en profiteer ikzelf van een lagere bijtelling.

Wat misschien nog wel het belangrijkste is... doordat ik op autogas rijd, rijd ik veel schoner. Mijn Audi A5 stoot nauwelijks fijnstof uit en de CO2 footprint is 21% lager dan die van een vergelijkbare benzine- of dieselauto. 

En voor mijzelf: ik heb er geen omkijken naar. De auto rijdt nog net zo lekker en snel. Ik kan eigenlijk overal wel tanken dus ook daar heb ik geen uitzoekwerk. Mocht ik onverhoopt toch met een lege LPG-tank staan, kan ik nog altijd door op benzine. De brandstofschakelaar en het vulpunt zijn overigens netjes weggewerkt en de lpg-tank zit op de plaats van het reservewiel, zodat ik in de auto zelf geen ongemak of ruimteverlies heb. Heel relaxed dus, vooral omdat ik weet dat dit een voordeel voor mijn werkgever oplevert, voor het milieu en natuurlijk voor mezelf.

Ik kan rijden op autogas iedereen aanbevelen want het is een uitstekend alternatief voor rijden op benzine of diesel en de keuze aan auto’s om op autogas te rijden is tegenwoordig enorm. Bedankt Prins voor jullie bijdrage hierin.

 

Rijd jij ook een Audi A5 en wil je rijden op  LPG? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

 Neem contact met ons op als u meer wil weten over het leasen van een auto op autogas (LPG).

 

- Jori uit Meerssen - 

Jori: "Ik wil niet meer anders dan rijden op LPG met mijn Nissan Qashqai!"

Sinds ik een Prins LPG-systeem in mijn Nissan Qashqai heb liggen, ingebouwd door Autoservice R&R in Meerssen, wil ik niet meer anders!

Eén van de voordelen is de besparing op mijn brandstofkosten. Benzine: €1,79/L LPG: €0,89/L. Het is vooral voordelig aangezien ik aan de Belgische grens woon en daar nóg goedkoper LPG kan tanken dan in Nederland. Mijn schoonfamilie woont in Engeland, dus de familiebezoekjes zijn een stuk goedkoper geworden nu mijn Nissan Qashqai op LPG rijdt! Ik heb drie jaar geleden de keuze gemaakt om LPG in te laten bouwen. Dit was een makkelijke keuze met dank aan een Groupon-actie. Dankzij de Groupon-actie bespaarde ik namelijk ook nog eens veel op de inbouwkosten. Ik zou het rijden op een LPG-systeem van Prins zeker aanraden.
 

Rijd jij ook een Nissan? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan

 

- Miny uit Baarlo - 

"Mensen vragen wel eens aan mij waarom ik op LPG rijd. Als antwoord stel ik dan de wedervraag waarom zij nog steeds op benzine of diesel rijden.Ervaring BMW

Autogas, ook wel LPG genoemd, is namelijk de meest milieuvriendelijke brandstof die er bestaat.Het is een mengsel van gassen dat als restproduct ontstaat bij raffinage van olie. Daarbij komt dat het een zeer goedkope brandstof is! Tanken doe ik wat vaker, omdat een auto minder kilometers kan rijden op een liter LPG dan op een liter benzine. De motorrijtuigenbelasting is wat duurder, maar als je, zoals ik, meer dan 15.000 kilometer per jaar rijdt dan ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit.

Ik rijd al 36 jaar probleemloos op LPG. Begonnen ben ik met een nieuwe Fiat Panda in 1982; Een mooie auto met een 23 liter LPG tank onder de auto. Met mijn Fiat Panda heb ik een mooi avontuur beleefd! Ik stond in Eindhoven voor het verkeerslicht te wachten. Voor mij stond een Opel Rekord en ik zag in mijn achteruitkijkspiegel een grote Volvo op mij afkomen. De bestuurder van de Volvo had niet in de gaten dat wij voor het rode verkeerslicht stonden te wachten en rijdt dus met volle vaart achter op mijn Panda, waarna ik doorschiet achterop de Opel Rekord. Beide auto’s (Volvo en Opel) moesten afgevoerd worden met een autoambulance, terwijl ik met mijn Pandaatje vrolijk verder kon rijden. Wat bleek? Het tankrek onder mijn auto had als buffer gediend!

Mijn verdere ‘autoleven’ heb ik gereden in diverse auto’s waaronder vele modellen: BMW, Citroën, Seat, Porsche, Volkswagen, Volvo, Jeep Grand Cherokee  (met een Prins LPG-installatie). De meeste van mijn vorige auto’s reden op Autogas, voor zover dat technisch mogelijk was. Ik heb de LPG-installaties in mijn auto’s altijd bij Pouls Autotechniek laten inbouwen. Dit is werkelijk een ervaren en betrouwbare inbouwer. Pouls en Prins zijn, naar mijn bescheiden mening, een top team! Zij zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik heb nog nooit een probleem gehad met mijn LPG-installaties.

Momenteel rijd ik tot volle tevredenheid in een BMW X3 6 cilinder met een 3.0 l motor. Deze is uiteraard ook voorzien van een Prins LPG-installatie! Met de gastank mooi weggewerkt in de reservebandbak verlies ik weinig tot geen bagageruimte in de kofferruimte.

Ik rijd ca. 30.000 tot 35.000 km per jaar en ik moet er niet aan denken wat dit zou kosten als ik op benzine zou rijden. Omdat wij dicht bij de Belgische en de Duitse grens wonen is het voor mij nog voordeliger om op Autogas te rijden. De prijzen van LPG in het buitenland zijn namelijk nog lager. In België betaal ik 41,9 cent per liter autogas. In Nederland is de prijs per liter 67,4 cent.

Ik ben een pittige rijder en zou het niet fijn vinden als mijn auto aan vermogen zou inboeten bij het rijden op LPG. Ik ben nog steeds als eerste weg bij de verkeerslichten. Verder merk ik helemaal geen verschil in het rijden op benzine of Autogas en dat ervaar ik dus als zeer prettig.

Dat was dus mijn verhaal, waarom ik op LPG rijd en dat ook altijd zal blijven doen. Mits het natuurlijk een Prins installatie is die ingebouwd is door Pouls Autotechniek in Baarlo!"

Rijd jij ook een BMW? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

 

- Gijs uit Helmond -

"Sinds 2 januari 2018 rijd ik op LPG. Ik was op zoek naar een nieuwe auto en toevallig kwam ik een auto tegen die op LPG rijdt. Hier was ik niet bewust naar op zoek, maar dit heeft uiteindelijk wel meegespeeld in het beslissingsproces. De keuze was toen erg snel gemaakt!

Wat voor mij het grootste voordeel is van LPG, is vooral dat het erg goedkoop is. Ik ben geen heel zuinige chauffeur en toch betaal ik slechts €15 voor een volle tank waarmee ik ruim 300 kilometer kan rijden. Met mijn vorige auto, die op benzine reed, was ik zeker wel het dubbele kwijt, als het niet meer was… Rijden op LPG is dus enorm voordelig voor mij. Ik zou absoluut niet terug willen naar rijden op benzine. Ik rijd namelijk zo’n 2.000 kilometer per maand en met de zakelijke kilometervergoeding is dat prettig rijden.

Onderhoudstechnisch kan het wel wat duurder uitvallen om met de Mazda 2 bi-fuel op LPG te rijden. Het LPG-systeem is af-fabriek ingebouwd, maar op bepaalde fora wordt beweerd dat deze auto niet helemaal geschikt zou zijn voor LPG en de kleppen vaker gesteld zouden moeten worden. Ik moet zeggen dat ik daar nog niets van heb gemerkt en dat de kleppen bij de laatste meting nog prima waren."

Hoe ervaar jij het tanken van LPG? 
"Het tanken van LPG was in het begin even wennen, maar na 2 keer tanken had ik door hoe dit werkt en gaat het als van nature. Naast mijn benzinetank heb ik dus een LPG-tank van 28 liter. Met de huidige wetgeving betekent dat, dat er 22,5 liter LPG in kan. Waar ik dus 300 kilometer mee kan rijden. Ik moet wel regelmatig tanken, maar dat is een kleinigheidje wat bij deze auto hoort."

Merk je verschil tussen het rijden op LPG en benzine?
"Volgens mij verschilt dit per model, maar bij mijn auto merk ik wel wat verschil. Hij rijdt op benzine iets ‘bijtender’ dan op gas. Benzine geeft net iets meer vermogen heb ik het idee. Maar nogmaals, dat is iets wat geldt voor mijn auto."

Zou je anderen aanbevelen om op LPG te rijden/over te stappen naar LPG? Waarom wel/niet?
"Ik zou het rijden op LPG zeker aanbevelen, puur financieel gezien. Zeker wanneer je net als ik relatief veel kilometers maakt, dan zou ik LPG aanraden! Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit!"

Wil jij  ook op LPG rijden? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

 

- Fred uit Gouda -

2018 Ford F150 Raptor de UBER pick up op LPG"Als trouwe Ford F-150  en LPG-rijder ben ik al enige tijd gepassioneerd van de Ford F-150 Raptor de ÜBER pick-up. Zowel op de weg als in het zand. Luxe, comfort en ruimte. Nu heb ik bij de Ford usa specialist Bos V8 Supercars het 2018 Ford F-150 Raptor model gereden. Echt een geweldige bak. Het grijze kenteken maakt het extra interessant. Gunstige bijtelling en lage wegenbelasting in combinatie met tanken voor 50 cent per liter autogas en bijna geen afschrijving". 

Ik kan kiezen uit een 122L gastank onder de pick-up truck, een 200L achter op de bak of een combinatie van beide. Ik wil ver kunnen rijden zonder te hoeven tanken dus  ik wil voor de optie gaan voor alle twee de tanks, dus ik heb dadelijk 322L aan LPG op mijn Raptor!’ Drie jaar all-in garantie en een LPG installatie van Prins ingebouwd door garage Rijnzicht en nagenoeg geen benzineverbruik meer. Ik kan niet wachten tot die geleverd wordt!

 

Heb jij een Ford F150 en wil je ook op LPG rijden? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

 

 

- Jasper uit Eindhoven - 

“Ik weet nog dat ik 30 jaar geleden met mijn LPG-gids door Duitsland reed. Tegenwoordig is LPG overal te verkrijgen en is het zelfs mogelijk om in een Q7 te rijden zonder straatarm te worden!Ervaring Audi Q7 op LPG

Mijn keuze is op de Audi Q7 gevallen vanwege de ruimte, het gebruiksgemak en comfort. Wat voor ons uiteindelijk de doorslag heeft gegeven, is dat de Q7 geschikt is voor een grijs kenteken (o.a. voor mindervalide bestuurders) en LPG, wat de auto ook nog eens betaalbaar maakt. Ik rijd ongeveer 7.500 km op jaarbasis, desondanks is het nog steeds een stuk voordeliger.

In mijn ogen is het rijden op LPG identiek aan rijden op benzine qua rijcomfort. Het is tegenwoordig een probleemloos systeem wat ik iedereen zou adviseren. Volgens mijn vrouw is onze Q7 dé ideale boodschappenauto. Ik merk geen vermogensverlies meer, zoals vroeger in de jaren 90. En een auto op LPG heeft als grote voordeel dat het goedkoper en milieuvriendelijker rijdt. Tevens kun je een langere afstand rijden na 1 tankstop, wat ideaal is voor vakanties of weekendjes weg. Daar maak ik dan ook graag gebruik van!

Het enige minpunt aan deze Q7 is dat mijn vrouw nog niet durft te tanken ook al is het simpel. Het ruimteverlies in de kofferbak is maar heel beperkt omdat de LPG-tank op de plaats van het reservewiel is geplaatst. Daar komen we ook wel overheen. Ik ben al lang blij dat ik in mijn Audi Q7 met een 4.2 V8 TSI motor en het gewicht van 2.400 kilo kan rijden op LPG. Het Prins VSI-2.0 DI LPG systeem heeft dit mogelijk gemaakt en is speciaal ontwikkeld voor dit soort auto’s.” 

- De heer en mevrouw Spigt - 

"Al jaren zijn we Mazda rijders. Na een Mazda 6, Xerxes (450.000 km gereden op autogas) en de Xedos 9, (510.000 km gereden op autogas) hebben we nu een Mazda CX5 op autogas laten ombouwen met een Prins installatie bij AutoTronic in Zwaag.

Mazda CX5, LPG, gas, Autogas, CNG, Aardgas, hybride, bi-fuel, ombouw, lpg installatie

We zijn ook nog in bezit van een MX5, maar omdat we al wat ouder worden hebben we nu een auto gekozen met een hogere instap. Al met al rijden we al meer dan 35 jaar op LPG en daarvan weer een 20 jaar met een Prins LPG-systeem. Welk type systeem, moet je me niet vragen – dit is in elk geval een Prins VSI G3-installatie. De betrouwbaarheid van het systeem spreekt me het meest aan en door de vele kilometers die we rijden, zijn we veel voordeliger uit.

Ik wil echt tegen iedereen zeggen: “Het loont echt de moeite om er een rekensom op los te laten wat het rijden op LPG kost in vergelijking met diesel en benzine.”"

 

- Goof - 

"Afgelopen week is er door AGIT Rijssen een Prins VSI 2.0 lpg installatie ingebouwd in onze nieuwe Toyota Aygo

Wij rijden nu lachend bij het pompstation weg, omdat we nu tanken voor 15 euro met  een volle lpg tank, in plaats van 45 euro voor een gevulde tank met benzine. We rijden 50.000km per jaar en hebben de installatie in ruim een jaar weer terugverdiend. Daarnaast blijft de wegenbelasting vrijwel hetzelfde. Er is geen onderscheid merkbaar met het rijden op gas of benzine.

De service die jullie hebben verleend door mee te denken en de ondersteuning bij het verkrijgen van de R115 registratie, wordt zeer op prijs gesteld."

 

 

- Marc - 

"Ik rijd nu anderhalf jaar op LPG in mijn Audi Avant 2.0 TSFI Quattro.  

Audi Avant 2.0 TSFI Quattro A4 2 liter S line 2010, benzine, autogas

Een heerlijke reisauto met voldoende ruimte voor ons gezin en ook nog eens mooi, snel en veilig. 

Ik heb gekozen voor een Prins VSI-2.0 DI systeem omdat er een benzinemotor met directe injectie in zit. Naast kostenbesparing, is het rijden op LPG ofwel autogas ook een stuk beter voor het milieu. De uitstoot van CO2 is lager, maar vooral de uitstoot van fijnstof is veel lager, dat is toch fantastisch! 

Rijden op LPG is eigenlijk niet anders dan rijden op benzine, ik merk geen verschil en dat is prettig. Gelukkig merk ik het wel als ik betaal aan de pomp. Wat een verschil die euro per liter, echt een eenvoudige en snelle manier om brandstofkosten te besparen."
 

-  Victorine -

"Ik heb in mijn auto (Daihatsu Feroza 4x4 cabrio uit 1992) nu een jaar of twee een Prins VSI systeem. De eerste keer LPG tanken was wel even wennen. Daihatsu Feroza 4x4 1992 LPG / autogas

Mijn vriend en ik hebben allebei vrienden en familie verder van huis wonen en rijden daardoor een paar keer per week meer dan 150 km per dag. Momenteel rijdt mijn autootje ongeveer 30.000 km per jaar en is niet zo heel erg zuinig. Dan haal je de kosten van de LPG installatie er makkelijk uit.

Trouwens, niet in elk land is het tanken hetzelfde. We tanken nogal regelmatig in het buitenland en moeten dan steeds een andere vulnippel aansluiten. Maar nu dat ik alle vulnippels al een keer gebruikt heb maakt het me niet meer uit.

Het is niet moeilijk om LPG te tanken en het scheelt enorm in de portemonnee. Momenteel tank ik voor zo’n €10,- a €15,-. Daarmee kan ik dan ongeveer 350 km rijden. Op benzine zou me dit ongeveer €50.- kosten. Dat het beter is voor het milieu is ook een voordeel."

 

- Ray - 

"Toen ik in 1998 in Oisterwijk ging werken bleek het reizen tussen Oisterwijk en mijn woonplaats Helmond wel erg duur te zijn op benzine. Ik had destijds een Fiat Tipo 1.4 waar ik LPG heb laten inbouwen en dat reed fantastisch. Beter dan op benzine zelfs! Na 3 jaar probleemloos rijden kocht ik een andere auto ivm. gezinsuitbreiding. Land Rover Defender 110 3.9 V8 op LPG, g3, autogasHet werd een Volvo V40 2.0 en hier zat een Prins VSI systeem in. De tank zat op de plek van het reservewiel, dus de kinderwagen kon er nog steeds in. Na 5 jaar kocht ik de opvolger, een V70R AWD met een km stand van 275.000 km. Ik heb daar vervolgens ook een Prins gassysteem in laten bouwen. Begin 2014 is de Volvo verkocht met 430.000 km op de teller en ik weet dat hij nu nog steeds rondrijdt, op naar de half miljoen!

Afgelopen 2 jaar ben ik druk bezig geweest om een Land Rover Defender 110 te bouwen, een 3.9 V8. Niet een van de zuinigste auto’s (benzineverbruik 1 op 5) dus hier moest uiteraard ook een Prins LPG systeem in. Twee tanks van 60 liter zijn onder de auto gemonteerd. Zo behoud ik de ruimte in de auto en heb ik toch een grote actieradius. De planning was dat de auto begin 2014 klaar zou zijn, maar dat is helaas niet gelukt. Ik heb daardoor een jaar op benzine moeten rijden met de auto van mijn vrouw. En iedere keer tankte ik benzine met weemoed naar vroegere tijden. Mensen zijn vaak onbekend met het rijden op LPG en onzeker over hoe lang ze een auto blijven rijden. Ze durven dan de stap naar autogas niet te maken vanwege de investering. Na drie jaar en 45000 km verder hebben ze spijt dat ze het niet gedaan hebben. Rijd je voldoende kilometers dan heb je de installatie zo terugverdiend!"

 

- Jasper - 

"Ik rijd al sinds 1985 op LPG. Begin jaren negentig had ik een Honda Accord die ik met een Prins LPG systeem ben gaan rijden. Dit was destijds een perfecte auto voor LPG. Daarna heb ik verschillende grote auto’s gereden zoals een Mitsubishi Sigma en een Chrysler Voyager.   Hummer H3 3.5 V5 op LPG G3 autogasOmdat deze een hoog benzineverbruik hadden was de keus voor LPG vanzelfsprekend om de kosten te beperken. Ik rijd nu een Hummer H3 3.5 met een Prins VSI-2.0 LPG systeem. Deze auto heb ik om praktische reden gekocht en heeft een grijs kenteken. Hierdoor bespaar ik extra op de wegenbelasting! Na een kleine aanpassing van de uitlaat past er een 80 liter tank onder de auto, hierdoor blijft de volledige kofferbak beschikbaar! Als jarenlange LPG rijder heb ik meerdere Prins systemen gehad zoals het AF/C, AFS,YPS, VSI-1 en het VSI-CNG systeem. Dit alles naar 100% tevredenheid. Deze systemen hebben mij nooit in de steek gelaten. Rijden op autogas biedt alleen maar voordelen: besparing op de brandstofkosten, grotere actieradius en overal in Nederland beschikbaar. Het tanken in andere landen is eigenlijk ook geen probleem want LPG is in Europa goed te krijgen! Ik gebruik zelf altijd de LPG Gids als ik een tankstation zoek, daar staat alles in voor het tanken in Europa."

 

- Theo - 

"Ik rijd al ongeveer vijf jaar op LPG. Eerst in een Citroën C5 en sinds augustus 2014 in een nieuwe Kia Sportage 1.6 GDIKia Sportage lpg autogas inbouw eindhoven g3 r115Twee maanden na de aanschaf van mijn nieuwe Kia besloot ik tot aanschaf van het Prins LPG-systeem vanwege de goede naam, de bijgeleverde garantie van Prins en de service van de firma Mesman in Son. In deze auto zit het Prins Direct LiquiMax-2.0 systeem omdat er een directe ingespoten motor in zit. Ik ben overgeschakeld op gas om economische redenen. Ik rijd circa 25.000 km per jaar en met de huidige brandstofprijs is rijden op lpg veel voordeliger, ondanks de lage benzineprijs nu. Het LPG-systeem is erg gebruiksvriendelijk. Dit samen met het feit dat ik geen bagageruimte hoef in te leveren, het kostenaspect en het te verwaarlozen benzineverbruik waren voor mij extra argumenten om tot de aanschaf over te gaan. Ja en natuurlijk is de service van Mesman ook heel belangrijk. Ik weet dat als ik een beroep op het bedrijf zou moeten doen, ik er altijd terecht kan."

 

- Stephan -

"Vroeger reden vooral vrienden van mij op LPG. Er is me wel eens gevraagd waarom ik dat niet deed. Maar voor mij leek het niet aantrekkelijk dus de drempel was redelijk hoog. Anderhalf jaar geleden kocht ik deze Volkswagen Touareg 4.2 V8 op LPGVolkswagen Touareg 4.2 V8 tweedehands. Een grote auto, maar dat moet ook wel met twee grote honden en twee kinderen. Vooral met vakanties is de auto ideaal! Vanwege het benzineverbruik (1 op 5) heb ik de keuze gemaakt om een gasinstallatie te laten monteren. Na navraag bleek deze motor uitermate geschikt te zijn voor autogas! Op LPG heeft de auto een verbruik van 1 op 4. Met de gastank die op de plek van het reservewiel ligt heb ik een bereik van 300km en dat is meer dan voldoende. Waar ik eerst voor 140 euro tankte is dat nu nog maar 55 euro! Er is totaal geen verschil te merken tussen het rijden op benzine en op LPG! Zelfs niet wanneer ik hem flink op z’n staart trap. Ik ben er dus uiterst tevreden over. Mijn grootste zorg was altijd dat LPG beperkt beschikbaar was en ik altijd van mijn route af moest wijken om te kunnen tanken. Maar niets is minder waar! Als je er op let zie je dat het heel goed te verkrijgen is, zelfs in het buitenland!"
 

- Edwin en Riët -

"In mei 2010 hebben wij een nieuwe VW Golf 1.4 TSI gekocht. Omdat wij al jaren op lpg rijden hebben wij direct besloten dat ook deze auto op autogas moet rijden. Toen kwam alleen de vraag of dat voor deze nieuwe TSI (directe injectie) motor ook geschikt is. Tijdens een bezoek aan AGIT LPG service in Rijssen werd ons alles verteld over de nieuwe technieken. Het Direct LiquiMax-2.0 systeem is de oplossing! Met dit systeem start de auto zelfs op LPG en de motorprestaties blijven gelijk. Dit zou een van de eerste TSI motoren zijn die voorzien werd van dit systeem. Onze Golf TSI heeft uitmuntende prestaties en we gaan met plezier naar het tankstation. De auto heeft nu 40000 km gereden op lpg en wij zijn prima tevreden. We kunnen het iedereen aanraden! Het opgegeven benzineverbruik vanuit de fabriek wijkt behoorlijk af. Rijden op LPG is hier een goede oplossing voor."

 

 

- Thei - 

 

"Een Dodge Ram 1500 met 5.7 hemi V8 motor, een jongensdroom die uitkwam! Na ruim 25 jaar op LPG te hebben gereden in 12 verschillende auto’s kwam ik per toeval tijdens

 een rit op de motor deze Dodge tegen. Toen ik hem zag staan moest ik van mezelf even gaan kijken. Tot mijn verbazing hoorde ik dat deze auto een grijs kenteken heeft, dat maakt hem extra interessant omdat ik een eigen bedrijf heb. Een ding wist ik wel, hij moet op LPG rijden. Voor inbouw ben ik naar Pouls Autotechniek gegaan, hier zijn trouwens al mijn andere auto’s ook omgebouwd! Ik heb er voor gekozen om twee tanks te laten plaatsen in de auto, ik wil toch wel een stuk kunnen rijden zonder al te vaak te tanken. Een tank hangt onder de auto en andere ligt in de bak. Bij elkaar is dit 320 liter LPG waarmee ik 1700km kan rijden. Vroeger was ik al helemaal weg van dit soort auto’s, een Chevy of Dodge bijvoorbeeld. De hoofdreden voor het kopen van deze auto was daarom ook de uitstraling. Natuurlijk speelt de motor ook mee, een 5.7 Hemi V8 met dik 400pk is heerlijk! De grootste voordelen van autogas zijn voor mij dat het goedkoop is en gewoon super rijdt! Af en toe rijden we voor het plezier even naar de Eifel voor kaffee und kuchen. Als je daar dan toch bent pik je natuurlijk de mooie weggetjes ook even mee! In de afgelopen 6,5 maand heb ik al ongeveer 18.000km probleemloos gereden en al zeker 2000 euro bespaard! Deze auto blijf ik zo lang mogelijk rijden, dat is voor mij al duidelijk! Bij het starten ’s ochtends krijg ik een glimlach op m’n gezicht en kan de dag niet meer stuk. Wat een prachtgeluid!"

- Mark -

"Mijn eerste auto op LPG was een Golf 5 1.6 FSI. Hier heb ik een aantal jaren en veel kilometers mee gereden. Het enige minpuntje was dat deze toch nog behoorlijk benzine verbruikte tijdens het rijden op autogas. Na vier jaar ben ik gaan kijken naar een andere auto. Volkswagen beviel me goed, alleen kon ik zo geen nieuwe Golf vinden op LPG. Na wat rondgevraagd te hebben werd mij aangeraden eens te kijken naar het laten inbouwen van een Prins VSI-2.0 DI systeem. Dit LPG-systeem zou uitermate geschikt zijn in combinatie met de Golf 6 1.4 TSI. Toen ik ook hoorde dat dit systeem bijna geen benzine verbruikt was de keuze snel gemaakt! Ondertussen heb ik al weer ongeveer 25.000 kilometer probleemloos gereden met deze auto.  Kortom: dit is een LPG-systeem dat ik iedereen aan kan raden!"

- Niek -

"Vier jaar geleden kocht ik mijn 250pk sterke Saab 9-5 Aero met 275.000km op de teller. Bij deze Saab was op 120.000km een Prins VSI systeem ingebouwd. Ik maakte me wat zorgen over de hoge kilometerstand, 

maar ik ben een sportieve rijder en wat me over de streep trok was simpelweg het brute motorvermogen van de 9-5.
Ik heb meerdere auto’s op LPG gereden en soms merk je dat rijden op LPG vermogen kost ten opzichte van rijden op benzine. Gelukkig geldt dat niet voor de Prins LPG installatie; ik kan nog steeds volop genieten van de volledige trekkracht.
Inmiddels is de kilometerteller opgelopen tot bijna 450.000km. In die vier jaar tijd heeft het rijden op LPG me al dik €15.000,- gespaard ten opzichte van rijden op benzine. Qua slijtage kan ik intussen wel zeggen dat LPG rijden geen invloed lijkt te hebben op de levensduur van de motor.
Op dit moment maak ik een stuk minder kilometers doordat ik dichter bij huis werk. Ik heb uitgeteld of het misschien voordeliger zou zijn om terug op benzine te gaan rijden, echter het omslagpunt ligt nu bij 8000 km/jaar. Omdat ik per jaar 15.000km maak bespaart het rijden op LPG me dus nog steeds zo’n €1000,- per jaar. Geen kleinigheidje dus en aan iedereen die overweegt om LPG te gaan rijden zeg ik: niet te bang zijn en gewoon doen!"

 

- Carlos -

"4 jaar geleden heb ik een Prins LPG systeem in mijn Jeep Grand Cherokee laten inbouwen en tot op heden heb ik daar geen enkel moment spijt van gehad. Ik vind de Grand Cherokee de ideale gezinsauto en heb een afkeer voor Diesel motoren omdat die in de praktijk meer nadelen opleveren en duurder zijn in aanschaf en onderhoud met veel gebreken, althans dat hoorde ik in mijn omgeving. Daarnaast is de V6 die erin ligt een heerlijke motor en met autogas wordt het dan een heel betaalbare en groene optie. In het begin was ik een beetje huiverig, je hoort toch verhalen over slechte performance van autogas en dat LPG niet overal verkrijgbaar is maar niets is minder waar.  Ik gebruik de auto niet alleen voor woon-werk verkeer maar ook voor vakantie en heb tot op heden met het Prins systeem na bijna 160.000 groene kilometers nog nooit een probleem gehad en ik heb zelfs het gevoel dat hij op LPG nog beter rijdt. Ook tanken is in het buitenland is geen enkel probleem, LPG is goed verkrijgbaar in landen als België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal, landen waar ik inmiddels al met de Jeep ben geweest. Ik ben nu stiekem op zoek naar een nieuwe auto, waarschijnlijk weer een V6 of V8 op benzine en zal geen moment twijfelen om daar weer een Prins LPG systeem in te laten bouwen." 
 

- Roger -

"De goede ervaring met LPG is begonnen bij mijn vorige auto. Het was voor mij toen al ontzettend interessant maar nu helemaal: meer dan een euro prijsverschil per liter en in de grensstreek van België is het verschil nog groter! In mijn huidige auto, een Citroën DS3 1.6 thp met directe benzine injectie, zit nu een Prins LPG systeem waar ik zeer tevreden over ben. Deze ligt er nu een jaar in en 25000 probleemloze kilometers verder is de installatie al reeds terugverdiend. Naast het financiële aspect help je natuurlijk ook mee aan een beter milieu, minder uitstoot van CO2!"
 
 

 

- David -

"Al enige jaren rijd ik op LPG, namelijk in mijn Range Rover Sport. Nadat ik had besloten om deze Ferrari 456 GTA te kopen kwam ik er vrij snel achter dat het rijden op benzine een dure aangelegenheid is. Ik was er zeker van, deze auto zou op LPG moeten gaan rijden! Ik was alleen heel erg benieuwd of dat mogelijk zou zijn want het is namelijk een 12 cilinder motor met veel vermogen. Op aanraden van de LPG inbouwspecialist heb ik toen gekozen voor een Prins VSI-2.0 LPG systeem. Het was voor mij een experiment, omdat ik nog nooit een dergelijke auto had gezien die op LPG reed. Het grote voordeel vind ik dat er geen vermogensverlies is en dat de auto perfect loopt! Natuurlijk is het financieel ook nog eens erg aantrekkelijk. Waar ik voorheen voor bijna 200 euro tankte, ben ik nu klaar voor net 40 euro! Ik begrijp ook niet waarom niet meer mensen de keuze maken om over te stappen op LPG. Het bespaart veel en zeker in tijden van crisis kan iedere euro goed gebruikt worden."

 

- Rob -

Outlander PHEV VSI-LPG Prins systeem"Al jaren ben ik groot fan van het rijden op LPG, ik heb goede ervaringen met een Prins VSI-LPG installatie in een Saab 9-3. Als startend ondernemer was ik op zoek naar een nieuwe auto en is de keuze gevallen op een Mitsubishi Outlander PHEV omdat deze fiscaal erg interessant is, geen wegenbelasting namelijk omdat deze ook elektrisch kan rijden! Bij het bestellen had ik al bedenkingen over het afgegeven verbruik in combinatie met het aantal kilometers dat ik per jaar rijd, dat zijn er namelijk ongeveer 40.000. Na een maand is er een Prins LPG installatie in gekomen waar ik wederom zeer tevreden over ben. Mijn Outlander PHEV is nu van een actieradius van 400 kilometer op benzine naar 650 kilometer op autogas gegaan terwijl de kosten juist heel erg omlaag zijn gegaan! Er ligt een grote LPG tank in de bagageruimte omdat ik niet veel wil tanken, maar evengoed had het ook  onderbouw of in een opbergvak kunnen zijn. Naast het milieuaspect telt natuurlijk het financiële ook mee! Dat merk ik elke maand weer in mijn portemonnee."

 

- Karin -

"Ik rijd in een Hyundai i20 en ik heb sinds 2 jaar een LPG-installatie van Prins Autogassystemen. De voornaamste reden voor de overstap op LPG is toch wel hoeveel het scheelt op langere termijn. Ik had mijn installatie na een jaar al lang en breed terugverdiend. Het bevalt me echt super. Ik merk geen verschil met rijden op benzine. Althans, in mijn portemonnee merk ik het wel natuurlijk. De auto start op benzine en schakelt na 100 meter over op gas. Van dit omschakelen voel je helemaal niks. Er zijn in de omgeving van Eindhoven, waar ik woon, voldoende tankstations met LPG en net als met benzine kan de prijs een beetje variëren. Alleen loont het met LPG meer om er een stukje voor te moeten rijden want de kilometerprijs ligt aanzienlijk lager. Waar ik vroeger voor honderd euro ging tanken, doe ik dat nu voor 30. Je moet op de kleintjes letten, vooral in deze tijd."

 

- Fleur -

"Ik heb sinds 2010 mijn Suzuki Swift en heb daar ook meteen een Prins autogasinstallatie in laten plaatsen. Ik heb gekozen voor LPG omdat ik redelijk wat kilometers maak en het verschil met benzine bijna een euro per liter is. Ik heb nu voor 12 euro een volle tank, leuk tanken dus. Het verschil in rijden is minimaal: het enige wat anders is, is de brandstofmeter, want naast je benzinemeter krijg je een andere indicator voor je LPG. Wat ook handig is trouwens, is dat de motor automatisch overschakelt op benzine als reservebrandstof. Het tanken zelf is net zo makkelijk als bij benzine of diesel, alleen zijn de handelingen iets anders. Mijn tankdop zit bijvoorbeeld aan de achterkant van de auto en je moet de brandstofslang niet in de tankopening hangen maar je draait de slang een halve slag en schroeft hem zo vast. Dit is gewoon een kwestie van wennen. Ik heb tot nu toe weinig problemen ondervonden en ben erg tevreden met zowel de installatie als het rijden op LPG."

 

Jouw ervaring delen?

Wil je ook graag jouw ervaring met het Prins LPG-systeem delen, neem dan hier direct contact met ons op.

 

Jouw (les)auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag