Beste LPG installatie

Wat komt er in mijn auto als ik een LPG systeem aanschaf?

LPG tank op reservewiel

Voordat je hebt besloten een autogassysteem te laten inbouwen is het goed te weten wat je dan zoal krijgt. Het ene LPG systeem is het andere niet omdat niet iedere auto hetzelfde is, maar ook is er een kwaliteitsverschil tussen verschillende merken. 

Een LPG-systeem bestaat uit een kofferset en een motorset. Er wordt een LPG tank in je kofferruimte geplaatst. Dit kan vrijwel altijd op de plek van het reservewiel, waardoor je geen bagageruimte verliest. Onder de motorkap worden een aantal hoogwaardige componenten toegevoegd. Naast de componenten en de software die deel uitmaken van het systeem is de kwaliteit van inbouw ook erg belangrijk. Prins traint zijn LPG inbouwstations en levert daardoor ook een kwaliteitsniveau dat past bij het merk. Niet voor niets is de slogan van Prins: “Quality, Innovation and Customer Care, it’s in our nature”

Als je een Prins autogassysteem koopt dan wordt een aantal onderdelen onder de motorkap ingebouwd, zoals de computer die het systeem aanstuurt, een verdamper, injectoren en een filter. In het dashboard wordt een brandstofkeuzeschakelaar geïntegreerd, waarvan je kunt aflezen hoe vol de LPG tank is en waarmee je handmatig kan schakelen tussen LPG en benzine. Ook wordt er een vulaansluiting gemonteerd; meestal achter het benzineklepje. Afhankelijk van de motor in je auto kan er een kleppensmeer systeem worden geadviseerd: Prins ValveCare(-DI).

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Prins VSI-3 DI - Het revolutionaire LPG-systeem

Het nieuwste Prins VSI-DI systeem is uniek en toekomstbestendig, geschikt voor een breed scala aan voertuigen met een directe injectie motor. Tevens voldoet het systeem aan de laatste emissiestandaarden (WLTP, Euro 6D) en certificaten zoals R115.

Het systeem is van hoge kwaliteit, efficiënt, levert een hoge prestatie en garandeert een plezierige rij-ervaring, net als de benzineauto. Door over te stappen op LPG kun je honderden euro's per jaar besparen en rijd je milieuvriendelijker (tot -21% minder CO2-uitstoot en tot -95% fijnstofuitstoot t.o.v. benzine).

Zie hieronder hoe het systeem wordt ingebouwd in een Volkswagen Golf 1.5 TSI.

 

 

 

In de brochures vind je meer informatie over de “type” gassystemen. Prins levert een compleet assortiment. We adviseren je graag wat voor jouw auto het meest geschikt is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag