Wegenbelasting LPG

Wegenbelasting gas hoger of lager dan benzine?

In Nederland moet vrijwel iedere autobezitter wegenbelasting (MRB) betalen, of je nu een auto op benzine, diesel, aardgas, lpg (autogas) of zelfs een elektrische auto (EV) hebt. De overheid maakt een onderscheid in tarieven omdat zij een stimuleringsbeleid voert voor bepaalde schonere voertuigen die dus bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Zo betaal je meer voor een auto op diesel en minder voor een elektrische auto ten opzichte van een auto op benzine. Ook hangt het bedrag af van het gewicht van je auto, hoe milieuvervuilend je auto is en in welke provincie je woont. De wegenbelasting betaal je dus voor het hebben van een auto en wordt door de overheid gebruikt om de wegen te onderhouden. Met een auto op LPG kun je meestal korting krijgen op de LPG wegenbelasting. 

LPG G3 wegenbelasting met korting

De wegenbelasting voor gas is in beginsel iets hoger dan benzine omdat het gewicht van je auto iets toeneemt na het installeren van een LPG-tank. Echter na het laten inbouwen van een LPG-G3 of R115 gecertificeerd autogassysteem door een erkend inbouwstation kun je een korting van ruim 300 Euro krijgen op deze wegenbelasting ofwel motorrijtuigenbelasting. Daarmee ben je dan in totaal weer goedkoper uit. Zeker omdat de LPG-prijs bijna de helft minder is dan benzine.

Welke merken op gas zijn LPG-G3 of R115?

 G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Als jouw auto, ouder is dan 2015 en een LPG-systeem heeft dat voldoet aan de G3-regeling, ontvang je korting. Auto's die vanaf 1 januari 2015 op de markt zijn gekomen krijgen alleen het motorrijtuigenbelastingvoordeel als er een R115-gecertificeerd LPG-systeem is geplaatst. Wil je meer weten over LPG G3 en R115, neem dan contact op met een van de erkende Prins inbouwstations

Nieuw of tweedehands

Het maakt voor de wegenbelasting niet uit of een auto nieuw of tweedehands is. Ook maakt het niet uit welk merk auto je hebt, of het nu een Audi, Volkswagen, Ford, Fiat, Hyundai. Renault, BMW of Mercedes is, wegenbelasting betaal je voor het bezit. Tweedehands auto's worden op dit moment vaker op LPG omgebouwd omdat het kostenvoordeel en het voordeel voor het milieu aanzienlijk is. 

Bereken nu wat rijden op LPG voor jou kan beteken

 

Meer over tarieven vind je terug op de site van de Belastingdienst

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag