LPG & Veiligheid

Veiligheid

Zowel de tankstations als de gasinstallaties moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Ook moet na de inbouw van de gasinstallatie de auto door een officiële keuringsinstantie gekeurd worden. Verander of demonteer nooit componenten van het autogassysteem. Dan is de kans op ongelukken heel erg klein. Zeker niet groter dan ongelukken met auto’s op benzine of diesel. Mocht je onverhoopt toch autogas ruiken, schakel dan direct over op benzine en neem contact op met een erkend Prins inbouwstation.

Parkeren in een parkeergarage

Met een LPG auto mag je gewoon in een parkeergarage parkeren. Er bestaat in Nederland geen verbiedende regelgeving. Het kan echter voorkomen dat een individuele particuliere parkeergarage het parkeren van bepaalde (gas-)voertuigen, zoals een auto met LPG-installatie, kan verbieden. In sommige andere landen bestaan er wel algemene regelgeving, lees hier meer

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag