Rijden op LPG: een financieel slimme én duurzame keuze

In een tijd waarin (brandstof)prijzen voortdurend stijgen en de roep om milieubewuste keuzes luider wordt, is autorijden op LPG (autogas) een verstandige keuze. Ontdek hoe je niet alleen 50% kunt besparen op brandstofkosten, maar ook kunt bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst. Overschakelen naar LPG houdt autorijden toegankelijk voor een breder publiek. Lees verder om te ontdekken waarom rijden op LPG een slimme keuze is voor veel autobezitters.

Bespaar 50% op brandstofkosten

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van rijden op LPG (autogas) is de aanzienlijke kostenbesparing. Door te kiezen voor LPG als brandstof, kunnen automobilisten 50% besparen op hun brandstofkosten in vergelijking met traditionele benzine of diesel. Deze besparing wordt mogelijk gemaakt door de gunstigere literprijs van LPG; ruim €1,- goedkoper dan een liter benzine.

Je kunt een auto met een ingebouwde LPG-installatie kopen, maar ook vrijwel elke benzineauto kan worden omgebouwd naar LPG. Het systeem bestaat uit een LPG-tank en een aantal componenten die onder de motorkap worden geïnstalleerd. De tank wordt in de meeste gevallen op de plaats van het reservewiel geplaatst, waardoor je dezelfde bagageruimte in de kofferbak behoudt.

Ga op LPG rijden: milieubewust en duurzaam

Naast de financiële voordelen draagt rijden op LPG ook bij aan milieubehoud. LPG, of Liquified Petroleum Gas, is een schonere brandstof in vergelijking met benzine of diesel. Het verbrandt schoner, wat resulteert in minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxiden (NOx).

Door over te schakelen naar LPG verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar draag je ook bij aan het verminderen van de luchtverontreiniging en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Ontdek de voordelen van rijden op LPG

Ontdek vandaag nog hoe je kunt profiteren van de voordelen van LPG-rijden. Bespaar 50% op brandstofkosten en zet de stap naar duurzaamheid. Schakel jij ook over?
 

Vraag vrijblijvende een offerte aan voor LPG-inbouw

 

Bekijk in deze video wat er verandert aan je auto na inbouw van een LPG-systeem:

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag