LPG: een duurzame brandstof

Autogas (LPG) is een schone, duurzame brandstof

Rijden op autogas (LPG) is groen rijden! Door gebruik te maken van de duurzame brandstof LPG wordt veel minder CO2 uitgestoten (tot wel 21%) ten opzichte van rijden op benzine. Met het nieuwste systeem van Prins voor Direct Ingespoten motoren wordt ook de fijnstof met wel 95% verminderd. Dit resulteert in een hele positieve bijdrage aan milieu. Bovendien is minder fijnstof goed voor onze gezondheid. En dat terwijl de infrastructuur voor rijden op gas op orde is met ruim 1.200 tankstations in Nederland en 46.000 in Europa.

Duurzaam en groen rijden op LPG

 

Hogere wegenbelasting voor groen en duurzaam rijden?

Wanneer je op LPG rijdt bespaar je flink op de brandstofkosten. Doordat je auto, met LPG tank, zwaarder op de weg ligt stijgt de wegenbelasting wat t.o.v. een benzine-auto. Je gaat dus schoner rijden, maar moet meer belasting betalen dan bij benzine? Een vreemde gedachte. Prins verzet zich daartegen, maar de politiek beslist over belasting en accijnzen. Die regelgeving kan dus veranderen. Dat geldt ook voor regelgeving voor andere (fossiele) brandstoffen en elektrisch rijden. We houden je op de hoogte van de maatregelen en de brandstofprijzen, zodat het voordeel voor jou altijd helder blijft. Autogas is veel goedkoper dan benzine of diesel, gemakkelijk verkrijgbaar en blijft daarmee extra aantrekkelijk om op te rijden. De aanschaf van de LPG installatie is een investering waar je al snel voordeel uithaalt. Met behulp van onze rekenmodule kun je precies uitrekenen hoeveel je bespaart.

 

Schoner voor milieu van "Well to Wheel"

Met LPG als transitiebrandstof is het mogelijk om de doelstelling die de EU stelt voor CO2 sneller te behalen. Er is genoeg LPG beschikbaar en met 1.200 tankstations die LPG verkopen is er een landelijk dekkend tanknetwerk. Dat maakt rijden op LPG een ideale oplossing. Het is belangrijk te kijken naar de herkomst van de materialen en hoe ze uiteindelijk worden afgebroken in het milieu. Dan zie je dat  autogas een duurzame brandstof is en kun je zeggen: “rijden op autogas, zo gek nog niet”.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag