Audi Q3 met LPG - Video tour van het LPG-systeem

Audi Q3 2.0 TSI met Prins Autogas LPG systeem

Audi Q3 2.0 TSI op Prins LPG AutogasDeze Audi Q3 met de nieuwste generatie 2.0 TSI-motor is omgebouwd naar LPG (autogas). Oorspronkelijk rijdt de auto op benzine - de dure fossiele brandstof die we allemaal kennen. Aangezien er ook een LPG-systeem in de auto is geïnstalleerd, kan deze Audi op LPG rijden in plaats van benzine.
 
Je vraagt jezelf misschien af waarom je op LPG zou moeten overschakelen? Het antwoord is heel eenvoudig. Er zijn namelijk twee hoofdredenen: Geld besparen op brandstofkosten en milieuvriendelijker rijden. Hoe meer je rijdt, hoe meer je bespaart.
 
Deze dynamische SUV met zijn krachtige looks is groot genoeg om comfortabel te reizen en compact genoeg om in stedelijke gebieden uit de voeten te kunnen. Als deze auto voordeel heeft van rijden op LPG, dan heeft jouw auto dat zeker ook. Ben je klaar om over te schakelen op LPG?

In de onderstaande video legt onze collega Noor Scheepers uit wat de voordelen zijn van rijden op LPG met deze Audi Q3. Ze legt de werking van het LPG-systeem uit.

Wil je meer weten over hoe je kunt besparen op brandstofkosten en kunt bijdragen aan de vermindering van emissies zoals CO2 en NOx? Het VSI-3 DI LPG-systeem is wereldwijd verkrijgbaar via het netwerk van gecertificeerde en getrainde Prins dealers. Vraag hier een offerte aan.
 

 

Een kijkje aan de binnenkant

Binnenin de auto vinden we de brandstofkeuzeschakelaar. Het is het meest zichtbare deel van het systeem, dat in het dashboard is gemonteerd. De kleuren zijn naar eigen voorkeur aan te passen. De LED-indicatoren geven aan hoeveel LPG er in de tank zit en hoe ver u nog kunt rijden, voordat u moet tanken.

Om over te schakelen van rijden op LPG naar rijden op benzine en weer terug, kunt u de brandstofkeuzeschakelaar indrukken.
 

Onder de motorkap

De brandstofkeuzeschakelaar werkt niet op zichzelf. Het werkt samen met de LPG-computer, die in de motorruimte is geïnstalleerd. Deze LPG-computer kan worden beschouwd als "het hart van het systeem". Het zorgt voor de besturing van het gehele systeem en is verbonden met de andere componenten van het systeem. De belangrijkste onderdelen onder de motorkap van de auto zijn: de LPG-verdamper (eVP-500) die het vloeibare gas omzet in gasvorm, de filterunit om de kwaliteit van de brandstof te garanderen en de Keihin-injectoren om LPG in de motor te spuiten.
 

LPG-tank

Naast deze onderdelen in de motorruimte omvat het LPG-systeem ook een LPG-tank in de kofferruimte van de auto. Deze tank kan (bijna) altijd in de ruimte van het reservewiel worden gemonteerd, zodat u geen bagageruimte verliest. De LPG-tank in deze Audi Q3 bevat tot 55 liter LPG, wat resulteert in een actieradius van ongeveer 500 kilometer.

De LPG-tank kan gemakkelijk worden gevuld via de vulklep, die zich naast de benzineklep achter de tankdop bevindt. Er zijn wereldwijd (4) verschillende LPG-adapters in gebruik. Wij raden je aan deze in de auto mee te nemen. Als je naar het buitenland reist, dien je wellicht een andere adapter te gebruiken. Het gebruik van de adapter is heel eenvoudig: je schroeft de adapter op de vulklep, sluit het LPG-vulpistool aan en begint met tanken. Lees hier meer over tanken in Europa en de beschikbare adapters.
 

Wij zijn er klaar voor... jij ook?

Noor heeft laten zien hoe eenvoudig het Prins VSI-3 DI LPG-systeem te gebruiken is. Nu vraag je jezelf misschien af of jouw auto ook geschikt is voor het milieuvriendelijkere en schonere LPG.

Wil je weten of jouw auto eenvoudig kan worden omgebouwd naar LPG (Autogas)?
 

Ontdek hier of jouw auto geschikt is voor ombouw naar LPG

Over ons

Prins, Westport Fuel Systems Netherlands sinds 1-1-22, is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK