Dag van het Autogas - Autogas Day 2023, wereldwijd meer aandacht voor LPG als brandstof.

 

 

 

Vrijdag 17 november was het weer Dag van het Autogas. Een dag waarop de voordelen van het rijden op Autogas (LPG) worden belicht naar verschillende doelgroepen zoals de automobilist, bedrijven, politici, media en ook bij medewerkers bij de tankstations, systeemleveranciers en andere betrokkenen in de industrie. Niet alleen online kreeg #AutogasDay aandacht. Tijdens de Autogas Day conferentie in Rome, als onderdeel van LPGWeek, gingen politici en industrie met elkaar in gesprek. Tevens was er een ‘Autogas Village’, waar een range aan voertuigen op LPG tentoongesteld werd; onder andere een BMW, een Jeep, een Fiat 500, een DR, een Ford en een Dacia Jogger.

LPG maakt de auto's betaalbaarder en schoner dan die op benzine rijden. Dus... rijden op Autogas (LPG) is zo gek nog niet. Het is een manier om bij te dragen aan een schoner klimaat.

 

BMW op LPG steelt de show

BMW op LPG

Op de Autogas Village in Rome, georganiseerd door de World Liquid Gas Association (WLGA), stal de BMW de show. Deze snelle auto heeft het Prins VSI-3 DI LPG systeem en rijdt in Italië rond. De prestatie van de auto gaat niet achteruit op LPG, het rijdt schoner en goedkoper.

 

 

 

Conferentie in Rome

Autogas Village in RomeTijdens LPG Week debatteerden politici, onderzoekers, media en industrie in diverse paneldiscussies met elkaar over de huidige markten en de toekomst. Op 17 november, de Dag van het Autogas, spraken 19 sprekers uit 13 landen met elkaar. Marco Seimandi, VP IAM Sales van Westport Fuel Systems nam deel als panelist. Wat opviel is dat met name Zuid Amerikaanse en Afrikaanse landen interesse toonden in Autogas. Zij hebben reeds kennis gemaakt met LPG om op te koken en willen nu ook het goedkopere en schonere LPG (Autogas) meer gaan inzetten om op te rijden. Temeer omdat elektrisch vervoer te duur en niet voorhanden is.

 

Aandacht vragen voor Autogas blijft belangrijk

Autogas is wereldwijd de meest gebruikte alternatieve brandstof. Het is beschikbaar, is gemakkelijk en veilig in gebruik, stoot minder CO2, NOx en Fijnstof uit, en is veel goedkoper dan benzine. Er rijden wereldwijd meer dan 28 miljoen auto’s op de weg  en die consumeren 25 miljoen ton LPG per jaar. Betaalbare mobiliteit is belangrijk voor mensen, juist als ze niet in de stad wonen. Autogas levert een wezenlijke bijdrage aan een schoner milieu. Diverse initiatieven en daadwerkelijke leveringen van hernieuwbaar LPG zijn opgestart, wat LPG toekomstbestendig maakt.” zegt Angelique Berden, Director Project Support Core Business van Westport Fuel Systems in Nederland. Zij was moderator tijdens het Autogas Day congres op 17 november 2023.

Wil je meer over weten over rijden op Autogas, neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor LPG-inbouw in jouw benzineauto.

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag