Infiniti Q50 hybride op LPG (Autogas) - Flinke besparing op totale autokosten

Rob vertelt: "Mijn Infiniti Q50 hybride op LPG (Autogas) - Flinke besparing met behoud van vermogen en comfort."

Infinity Q50 hybride voorzien van Prins LPG (autogas) installatieRob rijdt gemiddeld 25.000 kilometer per jaar en ziet een aanzienlijke besparing, zelfs met de hogere motorrijtuigenbelasting bespaart hij maandelijks ruim € 195,- per maand op de totale autokosten.

Hierover later meer...

 

Hoe bevalt het rijden op Autogas?

"Altijd weer een genot als je gaat tanken. Vooral met de huidige benzineprijzen, bespaar je al de helft op brandstofkosten. De LPG-installatie is een jaar geleden ingebouwd en het bevalt me echt prima."

"Ik heb wel al eens eerder auto’s gehad die op Autogas reden. Veelal heb ik toch benzine of dieselauto’s gehad. Met name door het aantal kilometers dat ik jaarlijks rijd, heb ik vaak diesel gereden. Benzine was in principe al niet aantrekkelijk door de hogere brandstofprijzen en omdat ik toch best wel wat kilometers rijd. Dan ga je toch op zoek naar een andere en goedkopere oplossing. En dan kom je als snel op een alternatieve brandstof als LPG uit."

 

Wat was de voornaamste reden om op LPG over te schakelen?

"Voornamelijk om kosten te besparen. Autogas is veel goedkoper dan een brandstof als benzine. Sommige van mijn vrienden en familie rijden ook met een Prins LPG systeem en door hun ervaringen, hebben zij me overtuigd om voor een Prins installatie te gaan. Wat ik belangrijk vind is dat het systeem betrouwbaar, degelijk en kwalitatief hoogwaardig is. Bij Prins Autogassystemen zit alle kennis en know-how, gewoon lekker in Nederland. Ontwikkeling, productie en logistiek zit allemaal bij het Flight Forum in Eindhoven. Alles is in eigen beheer en dat geeft mij als klant een goed en vertrouwd gevoel."

Wil jij ook weten hoeveel je kunt besparen door over te schakelen op autogas? 
Bereken dan hier wat jij gaat besparen.

 

Best een luxe en snelle auto die Infiniti Q50… Dat is toch een hybride? Interessant, kunnen die ook op LPG rijden?

"Ja, ruim 400pk, het is een 3.5 Liter V6 hybride, dus dat heeft wel behoorlijk wat vermogen.
Zoals je ziet, kan ook een hybride auto worden voorzien van een LPG-installatie. Veel mensen denken wellicht dat dit niet kan, maar de ontwikkelingen zijn nu zo ver dat veel hybride auto’s gewoon naar LPG kunnen worden omgebouwd. Ook erg praktisch is de combinatie van benzine, elektrisch en LPG die ik nu heb."

 

Merk je verschil tussen rijden op benzine of LPG?

"Heel eerlijk merk ik echt helemaal geen verschil. Waar je bij vroegere LPG-systemen vaak behoorlijke terugval merkte, is er nu nagenoeg geen vermogensverlies te bespeuren. Bij mijn vorige auto die op LPG reed, merkte ik een enorm verschil in vermogen. Met de installaties van destijds had je bijna de helft minder vermogen, althans zo voelde het. Die auto was echt niet vooruit te branden. Gelukkig is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Dus ik kan gewoon lekker volop genieten van het heerlijke rijcomfort en de krachtige prestaties van mijn Q50."

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Tanken met LPG, is dat nu echt een “dingetje”?

Vaak denkt men dat het heel omslachtig is om LPG te tanken, maar in werkelijkheid is dat totaal niet het geval. In principe is het niet meer werk dan het tanken van benzine of diesel. Het aantal handelingen dat je verricht blijft gelijk. Het enige wat verschilt is dat je de slang op de vulaansluiting zet, een kwartslag draait en met een hendel vastzet. Ook denken de meeste mensen nog steeds dat je veel ruimte in de kofferbak verliest als je een LPG systeem laat inbouwen. Maar meestal verlies je helemaal geen waardevolle ruimte, omdat de lpg-tank vaak ingebouwd wordt in het reservewiel compartiment. Dus dan verlies je in principe geen laadruimte.

 

Zijn er voldoende tankstations die LPG aanbieden?

Er echt meer dan voldoende aanbod. Zowel langs de snelweg als op de binnenwegen, is er altijd wel een LPG tankstation te vinden. Ik ben in elk geval nog nooit zonder brandstof komen staan.

 

Hoeveel bespaar je nu eigenlijk per maand?

Infinity Q50 hybride voorzien van Prins LPG (autogas) installatie

Het gewicht van de Infiniti Q50 is wel aanzienlijk te noemen, want met 1.875 kg is het best een zware auto voor Nederlandse begrippen. Dit komt met name door het accupakket voor de Hybride functie. Normaliter zou ik ongeveer € 105,- per maand aan motorrijtuigenbelasting betalen, nu met LPG betaal ik ongeveer € 160,- per maand, dus dat is wel ietsje meer.

Aan de andere kant bespaar ik wel fors op brandstofkosten. Met de huidige benzineprijzen van € 2,10 per liter en een verbruik van 1:10 zou ik € 440,- per maand (€ 5.250,- per jaar) aan brandstof betalen.
Met een huidige lpg-prijs van € 0,90 per liter kost het me maar ongeveer € 190,- per maand (€ 2,280,- per jaar) aan brandstof en daar bespaar ik dan wel €250,- per maand (€ 3,000,- per jaar) aan de pomp.

Dus zelfs met de hogere motorrijtuigenbelasting van € 160,- per maand, bespaar ik nog steeds ruim 195,- per maand op de totale kosten. Op jaarbasis is dat een mooie besparing van ongeveer € 2.340,- Daar rijd ik maar al te graag milieubewuster en schoner voor.
Voor een lichtere auto is de wegenbelasting natuurlijk ook goedkoper. Daarnaast zijn de meeste moderne auto’s een stuk zuiniger en dan heb je een lpg-installatie nog sneller terugverdiend.

 

Zou je het rijden op LPG anderen aanbevelen?

Altijd. Ik raad het iedereen aan. Ik zie mezelf echt wel als LPG ambassadeur. Als ik bij het tankstation sta en ik zie andere bestuurders benzine tanken, raken we vaker wel in gesprek. Men ziet dat ik toch wat anders tank, met een minder vaak voorkomende auto en dat wekt nieuwsgierigheid. “Duur hè?” zeg ik dan wel eens gekscherend, want ik tik minder dan de helft af aan de kassa. Meestal geef ik deze mensen dan ook het advies om rijden op LPG toch serieus te overwegen. Het loont zich echt. Daarnaast rijd je ook nog schoner en milieuvriendelijker, dus waarom zou je niet omschakelen? Goed voor het milieu, goed voor je beurs.

 

Wist je dat?

Er inmiddels wel zo’n 1.200 LPG tankstations in Nederland en meer dan 35.000 in Europa beschikbaar zijn? Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ver moet rijden, want er is altijd wel een LPG tankstation bij jou in de buurt. Zelfs als je op reis bent of met vakantie gaat.

Een auto met een G3 of R115-gecertificeerd systeem korting krijgt op de motorrijtuigenbelasting? Check hier hoeveel wegenbelasting je betaalt als je omschakelt naar LPG.

Het rijden op autogas, naast dat het financieel aantrekkelijk is, ook veel andere voordelen biedt? Een auto op LPG stoot namelijk tot 21% minder CO2 en tot wel 95% minder fijnstof dan een benzineauto. Zo rijd je niet alleen voordeliger, maar ook milieubewust. Daarnaast draag je ook bij aan vermindering van de uitstoot.

 

Nog niet overtuigd?

Naast Rob zijn er nog heel veel andere tevreden bestuurders overgestapt op autogas. Bekijk hier de ervaringen van alle tevreden klanten die jou reeds zijn voorgegaan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag