Nu mogelijk: CNG auto’s ombouwen naar LPG

CNG model Skoda op LPG autogasAfgelopen jaren zijn er af-fabriek een flink aantal CNG personenwagens op de markt gekomen. CNG werd gepromoot met termen als ‘groengas’ en CNG-rijders werden fiscaal beloond voor hun keuze. Echter, sinds vorig jaar is de CNG prijs fors gestegen. Waar men een aantal jaren rond de € 1,- per kilogram betaalde in bijvoorbeeld België, Nederland en Duitsland, is dat nu rond de € 4,- per kilogram! Klik hier voor actuele prijzen in Nederland en andere landen.

Door de hogere CNG brandstofprijs is de vraag voor ombouw naar LPG (autogas) ontstaan. Inmiddels zijn er al tientallen VAG-auto’s omgebouwd van CNG naar LPG. Het principe is hetzelfde als bij het ombouwen van een benzineauto; de auto blijft intact en houdt de mogelijkheid om op de originele brandstof (CNG) te rijden. Echter dankzij ombouw met het Prins VSI-3 DI LPG systeem kan de berijder ook op LPG kan rijden – waarmee er dus op de brandstofkosten wordt bespaard.

Het is tot dusver mogelijk voor diverse modellen:

  • Volkswagen: Polo, Golf, Passat, Touran, Caddy

  • Audi: A3, A4, A5

  • Skoda: Octavia, Superb, Scala, Kamiq

  • Seat: Ibiza, Arona, Leon

Het gaat om de motorcodes: CDGA, DBYA en DHFA.

 

Neem contact op met een van onze LPG inbouwstations voor de mogelijkheden voor jouw auto.

 

 

 

Over ons

Prins, Westport Fuel Systems Netherlands sinds 1-1-22, is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag