Is rijden op gas als brandstof nog een verstandige keuze?

Wat levert het rijden op LPG (Autogas) anno 2024 eigenlijk nog op? 

John Wouters, Sales Director bij Prins – Westport Fuel Systems aan het woord 

Rijden op LPG (Autogas) is al decennialang een populaire keuze voor veel automobilisten. Maar heeft deze brandstof nog wel toekomst? Zeker met de opkomst van elektrische auto's en de wereldwijde afspraken om voor 2050 tot zero emission te komen. En wat zijn de voordelen en overwegingen bij inbouw van een lpg-installatie? Om antwoord te krijgen op deze vragen en meer, lees je verder dit interview met John Wouters, Sales Director bij Prins – Westport Fuel Systems. 

 

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat doe je? 

John Wouters, Sales Director bij Prins - Westport Fuel Systems. Producent van hoogwaardige alternatieve brandstofststemen op LPG, CNG en LNGIk ben John Wouters en inmiddels ruim 17 jaar werkzaam bij Prins – Westport Fuel Systems en heb allerlei posities gehad op zowel sales als marketing. Mijn huidige functie is die van Sales Director. Hierin ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van alternatieve brandstofsystemen wereldwijd, niet alleen voor LPG, CNG en LNG maar tegenwoordig ook H2 - waterstof.  Samen met een internationaal team zorg ik dat onze klanten de juiste producten, prijzen en informatie op tijd ontvangen en dat hun klanten ook weer goed geïnformeerd en getraind zijn. Zo kunnen de eindklanten optimaal van de voordelen genieten tegen een redelijke prijs. 

 

 

Wat zijn typische auto’s die op Autogas rijden in NL, in USA en in Azië? 

Prins autogas auto's op LPG zoals Seat, Kia, RAMOver het algemeen zijn dit toch auto’s met een relatief hoog verbruik. Denk hierbij aan RAM 1500, Ford F-150 en GM pick up trucks en de grotere SUVs. Maar ook de populaire en veel verkochte merken als Audi, Volkswagen, Kia, Renault, Volvo, BMW en Mercedes, zijn voorbeelden van veel omgebouwde auto’s die op LPG rijden. Eigenlijk kunnen tegenwoordig zo’n beetje alle merken en modellen met een benzinemotor rijden op gas. Vaak is het interessant als je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt. Maar natuurlijk zien we ook dat auto’s die grote afstanden afleggen en veel kilometers maken, veel op gas overschakelen. Zo zien we in Azië en ook het midden oosten, dat heel veel taxi’s juist op Autogas rijden. Juist doordat zij veel km per jaar maken, is de taxi vaak uitgerust met een (Prins) LPG-systeem.

 

Wat kan rijden op Autogas betekenen, voor een particulier en wat voor een fleet manager? 

Een bijdrage aan een duurzame en milieuvriendelijke oplossing, door minder uitstoot CO2, NOX en fijnstof. Zo stoot Autogas wel tot 21% minder CO2 en tot 95% minder fijnstof uit. Verder zorgt het voor kostenbesparing, doordat de prijs van LPG goedkoper is dan die van benzine. Afhankelijk van het land kan het zijn dat het maar de helft per liter kost. Veel auto's worden omgebouwd naar LPG omdat het leidt tot een flinke besparing op brandstofkosten. Daarnaast is LPG schoner dan benzine, we rijden milieubewust én goedkoop. 
 

Bereken hier jouw besparing en terugverdientijd voor jouw LPG inbouw

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag