Zitten we binnenkort zonder stroom in huis?

Door de regering is er heel bewust een lijn naar elektrificatie ingezet en gevolgd. We koken en verwarmen steeds minder op aardgas of LPG. Ook op de weg wordt gestimuleerd om te kiezen voor elektrisch aangedreven voertuigen: fietsen, bussen, scooters en auto’s.; zowel privé als zakelijk. Met als uiteindelijke doel: zero emissie.

Maar... er bestaan vragen of deze weg naar zero emissie wel zo schoon en echt haalbaar is zonder onherstelbare schade. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Is er wel genoeg capaciteit van het elektriciteitsnetwerk? Er komen nu al geluiden van overbelasting en een opkomende angst om zonder stroom te komen. Lees hier meer over in dit artikel.
  • Is elektrisch wel zo groen? Hoe groot is het deel van de elektriciteit eigenlijk dat ‘groen’ wordt opgewekt?
  • Hoe worden de batterijen gemaakt en hoe worden ze gerecycled? Dus hoe duurzaam zijn die batterijen, die zonnepanelen en windmolens?
  • Wat doen we met de bestaande vloot van circa 7 miljoen benzineauto’s?
     

Veel winst te behalen bij "zero-emissie"

Het vergroenen en verduurzamen, het ‘redden’ van onze planeet kan op vele manieren. Laten we bestaande oplossingen niet meteen over boord gooien. Er is niet maar één enkele oplossing. Ieder kan zijn of haar steentje bijdragen. We zouden dus niet alleen naar nieuwe oplossingen moeten kijken, maar ook naar reeds bestaande – daar valt ook al veel winst mee te behalen.

Niet iedereen lijkt op de hoogte van de mogelijkheid dat het bestaande wagenpark redelijk eenvoudig te verduurzamen is. Dus: in plaats van ‘groene’, nieuwe auto’s op de weg, vergroenen we de bestaande benzineauto’s en hybride voertuigen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een LPG-installatie te plaatsen in de benzineauto. Wanneer we LPG vergelijken met benzine, is LPG een stuk milieuvriendelijker; een auto op LPG stoot tot 21% minder CO2 en tot 95% minder fijnstof uit dan dezelfde auto op benzine en tot 78% minder stikstof dan een dieselauto.

Bovendien is rijden op LPG een stuk voordeliger dan rijden op benzine, het scheelt al gauw zo'n 1,30 euro per liter! Een echte win-win-situatie dus...
 

Check hier direct hoeveel jij bespaart als je overschakelt op LPG

Over ons

Prins, Westport Fuel Systems Netherlands sinds 1-1-22, is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK