Geen last meer van hoge benzineprijs dankzij mijn lesauto op LPG!

Marcel is eigenaar van de rijschool Autorijschool Marcel Kluft in Heemskerk. Hij is met zijn BMW X2 overgestapt van Benzine naar LPG (Autogas). 

“Ik heb gekozen voor LPG als brandstof voor mijn lesauto vanwege de almaar stijgende benzineprijs” ‘

Van LPG, naar Diesel, naar Benzine en weer terug naar LPG!

Lesauto op LPGMet mijn nieuwste lesauto, de BMW X2, rijden ik en mijn leerlingen tevreden op LPG (autogas). LPG kende ik al wel; mijn eerste drie lesauto’s reden namelijk ook op LPG. Vervolgens ben ik met 15 lesauto’s overgestapt op Diesel. Maar drie jaar geleden koos ik met mijn Volkswagen T-Roc voor de benzinevariant. De overstap van Diesel naar Benzine maakte ik vanwege milieubelasting en vooral de lage inruilwaarde van tweedehands dieselauto’s. Alles bij elkaar opgeteld (brandstof, wegenbelasting, onderhoud en inruilwaarde) werd het financieel aantrekkelijker om over te gaan op benzine lesauto. 

Stijgende benzineprijs

Zoals alle Nederlanders met een auto, merkte ik ook dat de benzineprijzen snel zijn gestegen – en nog steeds hoger worden. Daarom ging ik verder kijken en heb ik uiteindelijk weer gekozen voor een lesauto op LPG. Hier heb ik lang over getwijfeld, omdat ik eerlijk gezegd slechte ervaringen had met een LPG auto in het verleden. Vanaf mijn eerste lesauto heb ik plusminus 8 jaar lang op LPG gereden. Daar ervaarde ik de voordelen van, zoals de lage brandstofkosten. Maar (te) vaak stond ik bij de garage met mankementen aan de auto’s, vanwege het rijden op LPG. Ik was het zo beu dat ik daar toen mee gestopt ben en de daaropvolgende 20 jaar alleen nog maar op Diesel gereden heb. 

Door positieve geluiden van collega’s in de rijschoolbranche ben ik toch weer nieuwsgierig geworden naar LPG. De lesauto’s van collega’s hadden al flink wat kilometers gereden op LPG en leverde tot nu toe weinig tot geen problemen op, dus ik dacht toch maar weer eens proberen. Misschien dat het met ‘Prins ValveCare olie’ te maken heeft, waardoor de smering - en daardoor de levensduur van de motor - flink verbeterd wordt. 

 

Jouw (les)auto ook op LPG? Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Rijden op LPG (autogas)

De keuze voor een Prins LPG-systeem kwam voornamelijk door LPG inbouwbedrijf ‘Jos van Ommeren Autogas’ in Haarlem. Ik heb met hen contact opgenomen en doorgegeven welke type/model auto’s voor mij interessant waren om naar LPG om te bouwen. Zij hebben dat lijstje met Prins doorgenomen. Een paar van die auto’s bleken op LPG te kunnen rijden met een Prins LPG-systeem voor autos met een DI (directe injectie) motor. Uiteindelijk koos ik de BMW X2 als nieuwe lesauto. De besparing t.o.v. benzine is voor mij ongeveer 400 euro per maand, dus bijna 5.000 euro per jaar! De combinatie wegenbelasting en brandstof zijn in deze berekening meegenomen. Bereken hier wat jij gaat besparen >>>

Ik rijd gemiddeld zo’n 60.000 kilometer per jaar en LPG kost in omgeving Heemskerk tussen de 66 en 74 eurocent per liter, terwijl benzine tussen de 1,75-1,85 euro per liter kost. Het LPG-systeem in mijn BMW is een (schoon) R115-gecertificeerd systeem waardoor de wegenbelasting relatief laag blijft. 

Het rijden op LPG is identiek aan het rijden op benzine, ik merk geen verschil. Het vermogen blijkt wel ietsje minder te zijn; ik heb een sprintje gedaan van 0 naar 100 km/h op benzine en dat ging in 11,7 seconden en op LPG in 12,8 seconden. Dit verschil is echter verwaarloosbaar als je op een ‘normale’ manier rijdt. Het verbruik is ongeveer 15% hoger op LPG (ongeveer 1 op 11) t.o.v. 1 op 13 op benzine, maar dat wordt natuurlijk ruimschoots gecompenseerd door de veel lagere LPG prijs

 

Al met al: ik kan het iedereen, en zeker collega’s die ook flinke kilometers maken met hun lesauto(‘s), aanraden om te kiezen voor rijden op LPG. 

 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK