LPG prijs veel lager dan prijs van benzine en diesel

Wat kost LPG? LPG prijsDe prijs van LPG (Autogas), per liter aan de pomp, is veel goedkoper dan benzine en diesel. Hoe het kan dat de LPG prijs zoveel lager is vragen we aan Jordy Vrugt, voormalig voorzitter Platform Autogas en Accountmanager bij BK Gas in Nederland. Jordy: “LPG is een restproduct dat vrijkomt bij de winning van aardgas en bij de raffinage van aardolie. Het wordt opgevangen en bewerkt, zodat het ingezet kan worden als brandstof en verkrijgbaar middels een zeer compleet netwerk van tankstations. De brandstof moet aan kwaliteitsnormen voldoen (NEN EN 589:2019) voordat het getankt mag worden. Daar ziet onder andere de Nederlandse emissieautoriteit (NEa) op toe. LPG is een schonere brandstof en de overheid heft daardoor minder accijns ofwel belasting. Dat maakt dat er zo’n enorm prijsverschil aan de pomp is.”

Wat kost LPG?

Jordy: “Op de LPG prijs is 23% accijns van toepassing. Op benzine is de accijns 49% en op diesel 39%. Verder is het aan de producent en de tussenhandel wat de prijs uiteindelijk is die de consument aan de LPG-pomp betaalt. LPG kost meestal de helft van benzine per liter. Er geldt een landelijke LPG adviesprijs die per dag kan verschillen. Op diverse plekken in het land kan de LPG prijs een 20 cent per liter lager liggen.”

Bekijk hier de LPG prijzen van alle tankstations in Nederland.

LPG prijs: laag met een grote actieradius

Rijden op LPG geeft een lagere brandstofprijs en omdat er zowel een benzinetank als LPG-tank in je auto zit, kun je langer doorrijden zonder te hoeven tanken. Dat leidt dus tot een grotere actieradius. Het ligt aan de grootte van de tank, de getankte brandstof en de manier van rijden hoeveel die actieradius precies wordt. Het is een leuke bezigheid om zoveel mogelijk kilometers uit een liter brandstof te halen. Geen enkele andere auto kan zo ver in één stuk rijden zonder te tanken dan de bi-fuel oplossing op LPG. Bereken wat jij kan besparen door op LPG te rijden.

Voordelig op weg naar een schonere wereld. Gas erop, juist nu!

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag