Autogas (LPG) voor lease-auto's!

Volkswagen Passat met LPG-installatie

Lease-auto op LPG (autogas)

“Waarom ik voor een lease-auto op LPG heb gekozen?” vraagt Wilfred van Ringelenstein, manager bij LP Gas. “Omdat ik redelijk veel kilometers rijd per jaar, wil ik een betrouwbare auto! Daarnaast wilde ik geen diesel meer rijden. Mijn werkgever wil niet teveel betalen per kilometer maar ook zo min mogelijk onderhoudskosten. En in mijn commerciële functie wil ik ook niet te veel moeten wachten tot mijn auto opgeladen is. LPG is een prima alternatief gebleken voor het rijden op diesel.

Dus in januari koos ik de Volkswagen Passat 2.0 op benzine met 190 PK als mijn nieuwe lease-auto. In februari is deze voorzien van een Prins LPG-installatie. Inmiddels staat er 20.000km op de teller. Ik ben er heel erg tevreden mee en mijn werkgever ook.”

“Mijn werkgever gaf mij de mogelijkheid om de lease-auto te laten ombouwen naar LPG.” zegt Wilfred. “Ik heb al eerder op LPG (autogas) gereden. Daarom was ik al bekend met zowel de economische voordelen als het positieve effect voor het milieu. Rijden op LPG is namelijk veel goedkoper en een stuk schoner dan benzine. De auto stoot dan veel minder CO2 en Fijnstof uit.”

“Deze VW Passat is, zoals steeds meer nieuwe auto’s, voorzien van een directe injectie (DI) motormanagement systeem. Daarom kwamen we uit bij een Prins LPG-installatie, zij hebben voor veel DI (directe injectie) auto’s een LPG-installatie beschikbaar, weet Wilfred. Het gaat dan om een dampvormig LPG-systeem, genaamd ‘VSI-2.0 DI’. Zorgeloos heb ik mijn lease-auto kunnen laten ombouwen naar LPG.”

 

Ervaring met het autogassysteem 

Na een aantal maanden stelt Wilfred: “LPG laten inbouwen in mijn lease-auto is een prima keuze geweest! Ik heb nog steeds de mogelijkheid om op benzine te rijden, maar dit doe ik zelden, ik merk namelijk geen enkel verschil qua prestaties. De Passat rijdt ook super vlot op LPG! Toch is het in sommige situaties wel handig dat ik nog steeds op benzine kan rijden. De actieradius, wanneer ik alleen op LPG rijdt, is ongeveer 750km. En dan te bedenken dat je maar €35,- betaalt voor een volle tank! Indien de LPG tank leeg is hoef ik me niet naar een LPG tankstation te haasten; ik kan nog door rijden op benzine. Dit heeft dus een positieve invloed op mijn zakelijke afspraken, ik ben nooit te laat!”

Kortom, “ik ben heel tevreden met mijn Volkswagen Passat als lease-auto op LPG. Het biedt voordelen voor zowel het milieu als voor de portemonnee. En je ziet helemaal niet dat de LPG-installatie is ingebouwd. Alles is netjes weggewerkt. Zo is de LPG vulopening netjes weggewerkt achter het benzineklepje en de tank op de plaats van het reservewiel, dus er is niets te zien aan de auto. Rijden op Autogas (LPG) zou ik iedereen kunnen aanbevelen.”

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag