Nu in de Telegraaf: pijn aan de pomp ...

60% meer offerte aangevraagd voor LPG-installaties

Ondanks de recente accijnsverlaging op brandstof is het nog steeds slikken bij de pomp. Automobilisten en andere gemotoriseerde weggebruikers zijn minstens 0,50 cent meer kwijt per liter dan voor de oorlog in Oekraïne. Deze crisis – en vooral de oorzaak ervan – is natuurlijk voor niemand leuk, maar bij sommige ondernemers zorgt het wel voor drukke tijden.

Angelique Berden VVG Vereniging Vloeibaar Gas LPG Westport Fuel Systems
Nu de brandstofprijzen zo stijgen en er weinig zicht is op een significante daling in de nabije toekomst, hebben zogenaamde LPG inbouwstations – waar benzineauto’s worden omgebouwd om op LPG ofwel Autogas te rijden – het druk.

De prijs van LPG is ook gestegen onder druk van de oorlog in Oekraïne en de stijgende inflatie”, stelt Angelique Berden, directeur marketing en communicatie bij Prins Autogassystemen dat sinds begin dit jaar opereert onder de naam Westport Fuel Systems Netherlands. “Maar ondanks die stijging betaal je voor een liter LPG bij de pomp nog steeds bijna de helft van wat je kwijt bent bij een benzineauto. We zagen de interesse in onze LPG systemen de afgelopen maanden dan ook enorm stijgen.
 

Prins levert hun alternatieve brandstofsystemen aan hun ‘inbouwstations’ en leert de medewerkers van deze garages hoe ze de systemen moeten installeren en instellen. “In principe werken we dus vooral business to business, maar autobezitters kunnen ook direct bij ons een offerte aanvragen”, vertelt Berden. “En dan verwijzen wij ze door naar één van de 25 garages waar we mee samenwerken. In maart werden er 60% meer offertes aangevraagd dan in de maand ervoor. En het aantal daadwerkelijke ingebouwde LPG systemen in auto's steeg 35% in het eerste kwartaal van 2022 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Berden snapt wel dat de huidige crisis mensen inspireert om in de mogelijkheden van rijden op LPG te duiken. “Benzine, en ook diesel, is gewoon ontzettend duur en inmiddels dringt het wel tot de meeste mensen door dat dit niet zomaar weer voorbij gaat. Vooral voor veelrijders is rijden op LPG zeker voordelig. Als je berekent dat LPG per liter een euro scheelt, dan heb je de investering er na ongeveer 20.000 kilometer uit, dat is sneller terugverdiend dan investeren in zonnepanelen.”, rekent ze voor. “We kunnen kleine auto’s en ook pickup trucks ombouwen dus ook voor zzp’ers is dit interessant, Als je voor je werk continu onderweg bent, is het in een ‘gewone’ auto met deze prijzen op den duur gewoon niet meer vol te houden.”

Bij het bedrijf verwachten ze dan ook dat de stijgende lijn zich voorlopig wel door zal zetten. “Het voordeel van dit systeem is dat in een paar dagen is in te bouwen. Sommige garages hanteren nu vanwege de grote interesse wel een wachtlijst, maar in principe is het een snelle manier voor autobezitters om te reageren op de huidige crisis.”

 

Ook RTL Nieuws besteedt aandacht aan LPG

Naast dat de Telegraaf een uitgebreid artikel wijdde aan het alsmaar toenemende vraag naar het rijden op LPG, besteedde ook RTL nieuws aandacht aan de aanhoudende populariteit voor de nummer 1 alternatieve brandstof.
Bekijk nu de bijfrage van RTL nieuws. Vanaf 12:15 in de video leggen LPG specialist Auto Speciaal Uden en Vereniging Vloeibaar Gas uit, wat het rijden op LPG - just nú - zo aantrekkelijk maakt:

Rene van den Tillaart ASU Auto Speciaal Uden LPG specialist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rene van den Tillaart - Auto Speciaal Uden
 

Wij zijn er klaar voor... jij ook?

Na het lezen van dit artikel vraag je jezelf misschien af of jouw auto ook geschikt is voor het milieuvriendelijkere en schonere LPG. Wil je weten of jouw auto eenvoudig kan worden omgebouwd naar LPG (Autogas)? Vraag dan nu vrijblijvende je offerte aan en stap ook over op LPG!
 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Bron: Telegraaf en RTL nieuws

Over ons

Prins, Westport Fuel Systems Netherlands sinds 1-1-22, is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag