Klik hier om te besparen
Sluit
Begin nu met besparen!
Bereken je voordeel
Offerte aanvragen
Bel me terug!

Klantervaring Ford Focus op LPG

Mij is gevraagd om mijn ervaring te delen over het rijden op LPG met mijn Ford Focus 2.0 die is voorzien van een Prins LPG-installatie. Ik ben Arjan Kampherbeek, 45 jaar en woonachtig in Bruchterveld. Naast mijn normale baan ben ik ook werkzaam als professionele detailer bij Shiny Ride Detailing.Ford Focus op LPG autogas
 
Ik rijd al jaren op LPG met verschillende auto's en ben dus een zeer tevreden LPG-rijder. Inmiddels is deze Ford Focus de vijfde auto waarin ik rijd die is voorzien van een LPG-installatie. Mijn tweede auto, die ik kocht in 1995, was een Citroën BX die was voorzien van een LPG-installatie. Reden voor de BX was dat ik een goedkope, jonge auto zocht in verband met werk en rond 35.000 km per jaar reed. Vervolgens heb ik in 2000 een Mazda 323f (BA model) gekocht met een G3 LPG-installatie en deze heb ik vier jaar later ingeruild voor een jongere Mazda 323f (BA model). Met deze twee auto's reed ik ongeveer 30.000 km per jaar, waardoor de LPG-installatie snel is terugverdiend. 
 
Hierna heb ik in 2007 een Mazda 6 diesel gereden wat op zich wel beviel, maar mijn voorkeur is daarna toch weer op een LPG auto gevallen. In 2011 heb ik destijds zelf een Mazda 6 2.3 van 2007 uit Duitsland geïmporteerd. Deze werd bij de dealer aangeboden die de LPG-installatie had ingebouwd, voordat die nieuw was afgeleverd. Deze Mazda was voorzien van een aangepaste kop met een klepsmeersysteem (ValveCare). In Nederland werd dit door Mazda niet ondersteund. Deze auto heb ik met enorm veel plezier gereden.
 
Ford Focus op LPG autogas
Bij een Ford/Mazda dealer in Nederland kwam ik de huidige Ford Focus 2.0 tegen die ik eind 2015 heb gekocht met 44.000 km op de teller. Het was niet de bedoeling om over te stappen op Ford maar de kilometerstand en uitvoering sprak me erg aan. Ik heb de Mazda toen binnen twee dagen verkocht via een online verkoopsite. Ongeveer een jaar later heeft mijn buurman, eigenaar van Agit Rijssen, de installatie bijzonder netjes ingebouwd en ook deze Focus heeft een klepsmeersysteem. De vulnippel is mooi achter de benzineklep weggewerkt. Mocht je je afvragen waarom de Focus zo glimt? Hij is voorzien van een keramische glascoating. De Focus heeft inmiddels ruim 127.000 km probleemloos op LPG gereden. Het verschil in vermogen, waar veel mensen over praten, is niet te voelen mits ik benzine tank met 102 octaan gehalte, met 98 octaan gehalte verneem ik geen verschil. Wanneer de installatie overschakelt van benzine naar LPG, als de auto koud is, voel je daar ook niets van, wat ook zeer prettig is.
 
 
Agit in Rijssen heeft inmiddels ook een aantal Mazda's met Sky-active motoren voorzien van een Prins LPG-installatie, dus wanneer de Focus weer zal vertrekken zal mijn keuze wellicht weer op Mazda vallen met een Prins LPG-systeem. 
 
 
 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

Stel je vraag

FEEDBACK