Klik hier om te besparen
Sluit
Begin nu met besparen!
Bereken je voordeel
Offerte aanvragen
Bel me terug!
Sluit
Begin nu met besparen!

Klantervaring Volkswagen Polo op LPG

Wie rekent, rijdt LPG.

Folkert: "Circa 6 jaar geleden heb ik de rekensom gemaakt en ben ik overgestapt op LPG. De besparing liegt er niet om. Bijkomend voordeel is dat de CO2-uitstoot ook nog lager is.

Folkert rijdt op LPG AutogasNu 6 jaar verder heb ik mijn 2e (gebruikte) auto voorzien van LPG-installatie gekocht. Bij bijna alle auto's kan een autogassysteem worden ingebouwd. Echter, door een gebruikte auto te kopen die reeds voorzien is van een LPG-installatie, betaal je niet de kosten voor de installatie en het plaatsen hiervan. Een nadeel is dat je een auto met ervaring koopt waar hoge kosten achter weg kunnen komen. Mijn advies is om goed onderzoek te plegen, veel ervaringen lezen, contact opnemen met specialisten (gasinbouwers, motorrevisiebedrijven) kom je er achter dat bepaalde type motoren uitstekend over LPG kunnen, hierdoor verklein je de risico's.

Mocht er wel een grotere/duurdere reparatie zijn, denk dan terug aan de rekensom die gemaakt is en hoeveel je al bespaard hebt. Autogas is namelijk bijna een euro goedkoper per liter dan benzine. Autorijden kost inderdaad geld, goed onderhoud plegen kan je echter geld besparen! Ik rijd gemiddeld tussen de 30.000 a 35.000 kilometers per jaar. Autoweg/snelweg kilometers. Dit betekent dus 2 maal per jaar een onderhoudsbeurt aan de auto. Regelmatig de bougie's vervangen voorkomt ook ellende.
Zo schoon als de "oude" olie uit het carter komt, ten opzichte van de vroeger gereden dieselauto's, vind ik veelzeggend wat brandstof doet met een motorblok.

Gemiddeld rijd ik tussen de 400 a 500 kilometer op 1 tankvulling. Het tanken verloopt vrij eenvoudig, ik krijg ook genoeg oefening moet ik zeggen. Ik maak gebruik van een app op mijn telefoon om de goedkoopste pomp in de buurt op te zoeken, een paar kilometer omrijden scheelt soms tot 10 cent per liter. Bij mijn (kleine) gastank is dit een besparing van circa 4 euro per tank.

Qua vermogen merk ik geen verschil tussen het rijden op LPG of benzine. Het enige wat ik soms ervaar is een 'hikje' bij het overschakelen van benzine naar LPG. Maar ja, ook een benzine of dieselmotor is niet altijd foutloos.

De huidige Volkswagen Polo komt uit Duitsland en is daar al voorzien van een gasinstallatie. Bij de import in Nederland moest ik BPM-aangifte doen. Onderdeel van de BPM aangifte en mede bepalend voor de hoogte van het BPM bedrag is de CO2-uitstoot. Officieel staat deze Polo in de catalogus voor 164gr/km CO2-uitstoot. Doordat ik rijd op LPG in plaats van benzine is dit gezakt naar 140gr/km. Dat betekent dus dat ik ca. 15% milieubewuster rijd.

Ik zou de overstap naar LPG zeker wel aanbevelen, echter zou ik vooraf wel goed onderzoek doen en een rekensom maken. Zoals ik hier boven al genoemd heb."

 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

Stel je vraag

FEEDBACK