LPG (autogas) is dé brandstof voor lesauto's!

Dat LPG (autogas) een interessante brandstof is voor rijschoolhouders, daar mag geen twijfel over bestaan: het is goedkoper; hoe meer kilometers je maakt, hoe groter de besparing! Michael Coenen vertelt over zijn ervaring met LPG.

Als rijschoolhouder koos ik een Hyundai i30 op LPG (autogas)!

lesauto op LPG (autogas)Vorig jaar ben ik een rijschool begonnen genaamd Rijscholen Michael Coenen. De keuze voor de lesauto was gevallen op een Hyundai i30 met een 1.0 TGDI motor (directe injectie). Ik heb hem laten wrappen in mooi design en het is een super fijne auto! Echter, na een paar maanden merkte ik dat het brandstofverbruik- en de kosten toch wel erg hoog waren. De autodealer gaf aan niks te kunnen betekenen voor mij, wat betreft het verbruik. Ze hebben alles nagekeken en nieuwe software geupload, helaas mocht dat niets helpen. Wanneer ik verder in gesprek ging, met de monteur, gaf deze aan om LPG eens te overwegen.

Rijden op LPG

Rijden op de brandstof LPG was niet nieuw voor mij; ik heb vroeger al eens een auto op LPG gehad en was dus al bekend met de besparing op brandstofkosten. Ik was dus zeker geïnteresseerd, maar had nog niet eerder zelf geregeld dat een LPG-installatie werd ingebouwd in een auto. Naar aanleiding hiervan ben ik me gaan informeren bij verschillende bedrijven. Uiteindelijk kwam ik uit bij Autoservice Roger in Rothem. Met deze partij heb ik alles doorgesproken. Ze hebben mij goed geadviseerd, waardoor ik de knoop heb doorgehakt: mijn lesauto gaat op LPG!

Inmiddels is een Prins LPG-installatie ingebouwd en heb ik, samen met mijn leerlingen, al een paar duizend kilometer gereden op LPG! Ik ben er nog altijd goed gezind over. In de kofferruimte zit een 77 liter LPG tank en de vuldop zit recht naast de benzinevuller, heel handig! Alles is netjes en vakkundig geïnstalleerd, je ziet en merkt er eigenlijk niks van. Voor mijn leerlingen is er niks veranderd, die lessen lekker door.

Besparen met LPG

Ik heb dus zeker geen spijt gehad van deze keuze, maar ben er juist blij mee. De Hyundai rijdt lekker en ik bespaar flink op de brandstofkosten. LPG is namelijk circa 1 Euro goedkoper per liter dan benzine. Met het aantal kilometers dat mijn lesauto maakt levert dat een forse besparing! Rijden op LPG is daarom ook een aanrader voor andere rijschoolhouders. De investering van de LPG-installatie had ik snel terugverdiend, daarna is het puur en alleen besparen. En een bijkomend voordeel: we rijden milieubewust! Met een auto op LPG verminder je namelijk de CO2-uitstoot en Fijnstof-uitstoot t.o.v. benzine en t.o.v. Diesel wordt de stikstof-uitstoot sterk verminderd.

Dus samenvattend: we zijn blij met deze keuze! Goed geïnformeerd door Autoservice Roger, vakkundige LPG-installatie en zeker qua kosten is het een grote meevaller! We hopen nog jaren te mogen rijden met deze Hyundai i30 op LPG. Maar wanneer hij aan vervanging toe is wordt de volgende (les)auto ook zeker omgebouwd naar LPG!

Kijk voor meer informatie op www.michaelcoenen.nl

 

Lees meer ervaringen met rijden op LPG (autogas) >>

lesauto op LPG (autogas)Lesauto op LPG (autogas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK