Stef vertelt over zijn rij-ervaring met LPG.

Als Belg was ik altijd een echte dieselrijder. Ik rijd per jaar om en nabij de 40.000km, dus was ik op zoek naar een auto met een stevige motor om die vele kilometers te kunnen maken. In mijn hoofd was diesel nog steeds een optie als betrouwbare krachtbron.

Keuze voor LPG

Volkswagen T-Roc op LPG (autogas)Toch voelde ik me, als medewerker van Prins Autogassystemen B.V., ook erg aangetrokken tot het rijden op LPG (autogas). Bij Prins ontwikkelen we autogassystemen voor de nieuwste, modernste auto’s, waaronder ook de nieuwe Volkswagen T-Roc waar ik al eerder gecharmeerd van was door de stroomlijn van deze auto. Plotsklaps kwam deze applicatie-ontwikkelwagen in de verkoop. Ondanks dat ik nooit eerder met een Duitse auto heb gereden (ik reed altijd met Franse wagens) en nog geen ervaring had met rijden op LPG, deed ik toch deze sprong in het onbekende. En daar heb ik tot op heden zeker nog geen spijt van gehad.

De VW T-Roc heeft een 2.0 TSI (directe injectie) motor met 190PK onder de kap. Prins heeft er het allernieuwste innovatieve VSI-3 DI LPG-systeem ingebouwd in combinatie met het nieuwste ValveCare-DI kleppensysteem.

Verschil LPG en diesel?

Men vraagt telkens aan me ‘wat is nu het verschil’ … sorry … niks !
Er is geen verschil in rijden op gas of benzine. De wagen doet alles wat je vraagt zonder morren: optrekken, hard optrekken, nog harder optrekken … stapvoets rijden, file rijden en zelfs gewoon meerijden in het verkeer. Hij start op benzine en schakelt vrijwel meteen over naar LPG, geen hikje, geen vermogensverlies.

Waar zit dan wel het verschil ?
Veel zuivere uitlaatgassen = groener rijden. Met mijn VW T-Roc heb ik dus een minuscuul voetje in de bijdrage tot een schonere lucht. En in de portemonnee voel je het zeker. Ik kan ongeveer 45l LPG tanken en rijd daar dan ongeveer 450km mee. Als je bedenkt dat in België LPG gemiddeld €0,34 per liter kost… Het rekensommetje kan je zelf wel maken!

In het verleden reed ik met 1 dieseltank van 50L om en nabij de 800km tegen gemiddeld €1.25 per liter. Ik rijd dus meer kilometers voor veel minder geld én rijd schoner.

Ja, akkoord, ik ervaar ook een klein nadeel. Ik moet nu 2 keer per week gaan tanken; ik rijd 800 kilometer per week en met mijn 45 liter LPG tank heb ik een actieradius van 450km. Maar dat heb ik er graag voor over. De vulaansluiting zit netjes achter benzineklepje verwerkt en de tank zit op de plaats van het reservewiel, dus verlies ik ook geen kofferruimte.

Alle vooroordelen ten opzichte van rijden met LPG (reuk, angst voor ontploffing, noem maar op) bestaan, volgens mij, alleen nog maar bij mensen die nog nooit met LPG gereden hebben de laatste jaren.

Gewoon TOP om mee te rijden!

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag