Van diesel naar LPG (autogas) | Prins Autogassystemen B.V.
Klik hier om te besparen
Sluit
Begin nu met besparen!
Bereken je voordeel
Offerte aanvragen
Bel me terug!

Van Diesel naar LPG (autogas)

Leo deelt zijn ervaring met het rijden op LPG (autogas):

Onze eerste LPG-installatie

Na jarenlang op diesel gereden te hebben zijn wij overgestapt naar LPG met onze Fiat 500 1.4 16V!

Ruim 28 jaar hebben wij in een dieselauto gereden. De laatste was een Golf 4. Toen wij deze kochten was er al 237.000 km mee gereden en uiteindelijk, met 410.000 km op de teller, besloten wij afscheid van hem te nemen.

Toen kwam het keuzemoment… Waar het eerst vanzelfsprekend was een nieuwe dieselauto aan te schaffen, twijfelden wij nu over de keuze. Vier maanden geleden hebben we de knoop doorgehakt: we kiezen voor een auto op LPG. Hoofdreden hiervoor is de belastingbesparing. In Nederland kun je belastingvoordeel krijgen wanneer de LPG-installatie in jouw auto een G3- of R115-certificering heeft. Dat is de reden dat er een Prins LPG-installatie in onze Fiat 500 zit.

Rijden op LPG (autogas)

Alhoewel het rijden op LPG nieuw is voor ons, bevalt het goed! De LPG prijs per liter is nóg lager dan die van diesel. Hierdoor besparen we met onze Fiat 500 op LPG veel op brandstofkosten t.o.v. onze Golf op diesel. Het is natuurlijk afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt hoeveel je daadwerkelijk bespaard, maar wij vinden het al een aanzienlijk verschil, moet je nagaan als je vanuit een benzineauto de overstap maakt naar een auto met LPG-installatie. Als toevoeging zit er wel een kleppensmeersysteem op de auto om de kleppen die door LPG wat schraler kunnen worden te beschermen.

LPG tanken verschilt wat van het tanken van diesel of benzine, maar het went heel snel. Je draait de vulaansluiting op het aansluitpunt achter het klepje, zet de LPG vulpistool erop (deze kun je daarna los laten) en houdt de knop ingedrukt om de LPG tank te vullen. Soms heb je wel een andere vulaansluiting nodig om in een ander land te tanken. In totaal bestaan er vier vuladapters. Handig om te weten mocht je met de auto op vakantie gaan! Met één volle LPG tank kunnen wij wel 380 km rijden!

Rijden op LPG zou ik zeker aanbevelen! Vooral aan de ‘oude’ dieselrijders die zoeken naar een nieuwe oplossing. Met LPG kun je veel kilometers blijven rijden voor weinig geld! Bereken ook eens wat jij kunt besparen. Bijna iedere benzine-auto kan omgebouwd worden naar LPG.

Fiat 500 op LPG (autogas)

 

 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag

FEEDBACK