Volvo S90 op LPG | Prins Autogassystemen BV
Klik hier om te besparen
Sluit
Begin nu met besparen!
Bereken je voordeel
Offerte aanvragen
Bel me terug!

Volvo S90 op LPG met Prins VSI-3 DI

Tom vertelt over zijn ervaring van rijden op Auotgas (LPG) met zijn Volvo S90!

Veel kilometers op LPG

Volvo S90 op LPGNa jaren waarin ik veel gevlogen heb en daarom weinig kilometers met een auto reed, begon ik aan een nieuwe baan waarbij ik weer veel kilometers zou gaan maken. Ik heb nu een salesfunctie in het gebied Benelux en Duitsland en schat nu mijn kilometrage op 25.000+.

Ik wilde graag op LPG gaan rijden, omdat dat momenteel de milieuvriendelijkste brandstof is en de brandstofkosten veel lager zijn vergeleken met benzine, lachen aan de pomp dus! De auto waar ik destijds in reed had aluminium koppen en kon daarom niet op LPG rijden werd mij verteld. Dus ben ik op zoek gegaan naar een auto die wel op gas kan rijden. Tegenwoordig kunnen er heel veel benzineauto’s worden omgebouwd naar LPG.

Volvo S90 met Prins LPG

Vroeger heb ik veel Volvo’s gehad, ook met LPG van Prins, en die bevielen altijd prima dus is het weer een Volvo geworden; de S90 met een Prins gas systeem (VSI-3 DI). De S90 heeft een enorme kofferbak en voldoende vermogen. De koffer is nu wel iets kleiner geworden aangezien de 70 liter tank iets groter is dan het reservewiel. Maar nu kan ik wel, alleen op gas, ongeveer 650 km rijden op 60 liter LPG. 1 op 10,8 is niet slecht voor zo’n grote auto.

Het tanken op gas was weer even wennen maar met alle hulpstukken en met wat oefening is het nu een fluitje van een cent. Ik merk niets van de overschakeling van benzine naar gas. Qua rijbeleving merk ik geen verschil, alleen in de portemonnee.

Ik moet zeggen… ik heb er zeker geen spijt van om mijn auto te laten ombouwen. Nu rijd ik met plezier naar de pomp, die €75,- per tankbeurt zit nog steeds in mijn hoofd, maar dat is nu dus aanzienlijk minder geworden! Ik heb zelfs een keer in België een volle tank voor €17,5 gehad.

Daarom zou ik het aan iedereen, die genoeg kilometers op benzine rijdt, aanbevelen om over te stappen naar LPG. Omdat het goed is voor het milieu, het is niet duur als je een goede businesscase maakt en je merkt geen verschil in vergelijking met benzine en onderhoudskosten.

Lees meer ervaringen met rijden op LPG (autogas) >>

 

 

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

Stel je vraag

FEEDBACK