Klik hier om te besparen
Sluit
Begin nu met besparen!
Bereken je voordeel
Offerte aanvragen
Bel me terug!

Voor welke brandstof kies jij?

Als je een andere auto zou aanschaffen, voor welke brandstof kies je dan? Vandaag de dag heb je nogal wat verschillende keuzemogelijkheden: Benzine, Diesel, Volledig Elektrisch (EV), Hybride (gedeeltelijk) Elektrisch (HEV), Aardgas (CNG), Waterstof of LPG (Autogas) zijn de meest voorkomende opties. Een autodealer zou je over de meeste van deze opties goed kunnen informeren. Ze hebben echter niet altijd alle opties in hun leveringsprogramma, waardoor je mogelijkerwijs maar gedeeltelijk geïnformeerd wordt. Toch kan het erg interessant zijn om alle opties goed te overwegen. We hebben namelijk allemaal wel een eigen wensenlijst.

Dit artikel vertelt wat meer over wat de mogelijkheden zijn van het rijden op LPG (Autogas). Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan toch echt wel de juiste keuze voor jou zijn. Want …

  1. Je kunt een auto kopen die af-fabriek al een LPG installatie heeft, maar je kunt dit ook achteraf laten inbouwen in bijna iedere benzine-auto door een LPG inbouwstation.
  2. Je bespaart ongeveer een Euro per liter op brandstofkosten. Per tankbeurt is dat toch een aanzienlijk bedrag.
  3. Je spaart het milieu omdat je auto minder CO2, NOx en fijnstof uitstoot.
  4. Er is een zeer goede infrastructuur van ongeveer 1.500 LPG tankstations in Nederland. In heel Europa is dit aantal zelfs 35.000.
  5. Rijden op LPG is een beproefde manier van autorijden. Je merkt geen verschil met rijden op benzine.
  6. Je kunt prima een caravan trekken als je op LPG rijdt. Dat is met andere aandrijfsystemen niet altijd het geval.
  7. Het onderhoud van je auto kun je door je LPG-inbouwstation laten doen.
  8. Bij achteraf-inbouw (retrofit) verandert er zeer weinig aan je auto. Je krijgt een schakelaar op je dashboard (netjes weggewerkt op een plaats naar keuze), enkele LPG componenten in de motorruimte, een LPG tank meestal op de plek van je reservewiel en een vulaansluiting bij je benzinevulpunt achter het klepje. Al met al zie en merk je weinig, anders dan dat je veel goedkoper rijdt. Als je een 10.000 km of meer rijdt per jaar heb je het omslagpunt snel bereikt.
  9. De motorrijtuigenbelasting wordt na afmelding bij de RDW wellicht iets hoger, doordat het gewicht van je auto iets toeneemt. Geen zorgen, die kosten heb je meestal na een tankbeurt alweer terugverdiend. Zeker als het een LPG-G3 of R115 systeem betreft.
  10. Er is een uitgebreid netwerk aan inbouwstations en servicepunten in Nederland en Europa waar je terecht kan.

Jouw auto ook op LPG? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Folkert: "Wie rekent, rijdt LPG. 6 jaar geleden heb ik de rekensom gemaakt en ben ik overgestapt op LPG. De besparing liegt er niet om. Bijkomend voordeel is een lagere CO2-uitstoot.Lees hier meer klantervaringen!

Wil je meer informatie? Check dan onze website, maak een berekening van je voordeel of maak een afspraak bij een Prins-inbouwstation. Je mag ons ook direct mailen met je vragen.

Je zou zo maar versteld kunnen staan wat rijden op LPG (autogas) voor jou kan betekenen. Dat wil je toch niet laten lopen?
 

BMW op LPG BMW op LPGBMW op LPG

Over ons

Prins Autogassystemen B.V., opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins Autogassystemen B.V. is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Prins Autogassystemen BV
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

Stel je vraag

FEEDBACK