Brandstofdilemma: Diesel, LPG of Hybride?

Welke van de drie is het beste alternatief voor rijden op benzine? Autoweek testte de Volkswagen Passat TSI met LPG, de TDI en de GTE PHEV.

Deze Volkswagen Passat is voorzien van een directe injectie motor, waar Prins recent het revolutionaire VSI-3 DI LPG-systeem voor heeft ontwikkeld. Deze LPG-installatie (G3 en R115) is uniek en van hoge kwaliteit. Het is zeer efficient, levert een hoge prestatie en garandeert een plezierige rijervaring. Door te rijden op LPG (Autogas) bespaar je honderden tot duizenden euro's per jaar op brandstofkosten en rijd je milieuvriendelijker dan op benzine: 21% minder CO2- en 95% fijnstofuitstoot. 

Marc Klaver, Autoweek: "Onder de motorkap is nauwelijks te zien dat er een gasinstallatie aanwezig is. De verdamper is volledig elektronisch gestuurd en de gascomputer is afgestemd op een direct gespoten motor. Fraai stukje Nederlandse innovatie!"

Lees hier de ervaring van de lease-rijder van de Volkswagen Passat op Prins LPG >>>

Oordeel van AutoWeek

Marc Klaver van AutoWeek testte drie Volkswagen Passats met ieder een verschillende energie-aandrijving. Lees hieronder de conclusie van Autoweek.

"Welke van deze drie je ook neemt: de Passat is een heerlijke reisauto dankzij de goede stoelen, de stilte in het ruime interieur en de prima rijeigenschappen. Alle belangrijke veiligheids- en assistentiesystemen zijn standaard, net als de DSG-transmissie. Wil je vooral gemak en een grote actieradius, dan kun je niet om de TDI heen, dat is de ongekroonde kilometerkoning. Met de GTE kun je weliswaar behoorlijk zuinig rijden, maar qua energiekosten (brandstof en stroom) legt deze versie het af tegen de diesel. Kies je voor de versie op lpg, dan ben je qua brandstof en mrb voordeliger uit en je levert niet in op comfort, behalve dat je heel soms op zoek moet naar een gaspomp. Maar de praktijk leert dat gasrijders zo hun vaste, voordelige adresjes hebben. In de populaire vakantielanden is lpg goed verkrijgbaar. Wil je de bijtelling en de brandstofkosten zo laag mogelijk houden, dan is wellicht de 1.5 TSI (150 pk, 250 Nm) met lpg (catalogusprijs zonder lpg € 40.525) de betere optie. Wat deze hernieuwde kennismaking met het rijden op lpg wél aan het licht heeft gebracht, is dat het absoluut een serieus te overwegen optie is, zeker met dit geavanceerde systeem van Prins in combinatie met een koppelrijke, moderne turbomotor."

Bekijk het complete (premium) artikel online of koop het tijdschrift 'AutoWeek nr 38' in de winkel.

 

 

Volkswagen Passat op LPG, diesel of hybride

 

 

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Wesport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag