AutoWeek 6: Goedkoper kun je niet rijden

De zesde editie van AutoWeek in 2023 staat in het teken van 'Betaalbaar autorijden'. Hierin worden diverse onderwerpen aangehaald, zoals: 'Zoveel invloed heeft je rijstijl op je autokosten', 'Waarom Dacia zo 'goedkoop' is' en 'Wat erbij inschiet als je kilometervergoeding krijgt'.

Goedkoop auto rijden met LPG (autogas)

AutoWeek Goedkoop rijden met LPGNatuurlijk mag rijden op LPG (autogas) niet ontbreken in deze editie 'Goedkoop Autorijden' van AutoWeek. Voor een liter LPG betaal je namelijk circa een euro minder dan voor een liter benzine of diesel. Zo heb je voor nog geen €30,- een volle gastank! Dat scheelt vergeleken met benzine. Journalist Marc Klaver schreef een 3-pagina artikel (pagina 86 t/m 88) over de LPG als autogas. Een aantal zaken die hij aanhaalt:

  • Er is weer sprake van een opleving van LPG - deels door de hoge brandstofprijzen in 2022. 
  • Het LPG-systeem is een investering waar je minimaal €2.000,- voor moet rekenen. Veel mensen zouden dat bedrag zonder blikken of blozen neerleggen voor een TV, soundbar of vakantie. Terwijl deze LPG-installatie juist een besparende maatregel is.
  • Tanken van LPG is appeltje-eitje als je het één keer hebt gedaan.
  • De LPG tank wordt vaak geplaatst op de plek van het reservewiel van de auto.
  • Belangrijk voor veel klanten om hun auto op LPG te laten ombouwen is de duurzaamheid én natuurlijk de besparing. 

Positieve reactie van de AutoWeek redactie: “In veel gevallen is rijden op LPG een slimme keuze, zeker gezien de lage literprijs. Voor iedereen die zo goedkoop mogelijk wil rijden is LPG een uitstekende optie.

 

Bekijk het complete (premium) artikel online of koop het tijdschrift 'AutoWeek nr 6' in de winkel.

 

Test Volkswagen Passat: LPG, Diesel of Hybride?

In 2020 testte Marc Klaver drie Volkswagen Passat varianten: een 2.0 TSI op LPG (autogas), een 2.0 TDI en een GTE (plug-in hybride). De vraag: welke van de drie is het beste alternatief voor benzine. De Volkswagen Passat op LPG kwam goed uit de test.

Oordeel Marc Klaver: "Onder de motorkap is nauwelijks te zien dat er een gasinstallatie aanwezig is. De verdamper is volledig elektronisch gestuurd en de gascomputer is afgestemd op een direct gespoten motor. Fraai stukje Nederlandse innovatie!" 

Oordeel AutoWeek: "Wil je de bijtelling en de brandstofkosten zo laag mogelijk houden, dan is wellicht de 1.5 TSI (150 pk, 250 Nm) met lpg (catalogusprijs zonder lpg € 40.525) de betere optie. Wat deze hernieuwde kennismaking met het rijden op lpg wél aan het licht heeft gebracht, is dat het absoluut een serieus te overwegen optie is, zeker met dit geavanceerde systeem van Prins in combinatie met een koppelrijke, moderne turbomotor."

 

LPG nieuws in AutoWeek

Over ons

Prins, onderdeel van Westport Fuel Systems Netherlands B.V., is opgericht in 1986 als ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s op LPG (autogas) of CNG (aardgas) te laten rijden. Het Nederlandse bedrijf is wereldwijd een toonaangevende speler in de automotive industrie.

 

Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc.

Adres

Westport Fuel Systems Netherlands
Jan Hilgersweg 22
5657 ES Eindhoven

Telefoon: 040-2547700
E-mail: sales@prinsautogas.com

VSI-3 DI Awarded

 

 

 

 

Stel je vraag